onsdag 26 mars 2014

Bild på E-kupan...

Jag lovade ju er en bild igår, så här är den!

Man kan dölja mycket med kläder och en bra behå kan man konstatera när man ser bilden. Så där ser det alltså ut när jag trycker ner "behagen" i dubbla sport-behåar när jag ska träna. Om man jämför med bilden nedanför, så är det ganska stor skillnad.

Det är inte alls svårt att förstås varför utomstående inte kan acceptera att jag ska göra en bröstförminskning, de ser mej ju bara i vanliga kläder. För mej är det glasklart att en operation är nödvändig, men jag ser mej ju utan kläder lite titt som tätt  :-)

Så här har ni det alltså; svart på vitt. Tycker ni att en operation är ok eller inte, när ni ser hur jag ser ut? Jag vill kunna röra mej obehindrat, slippa ont i ryggen, sova på mage, ha framknäppta skjortor och kläder i normal storlek. Jag vill se proportionerlig ut! Är jag fåfäng för att jag vill allt detta?

21 kommentarer:

 1. Det är bara du som kan bestämma om det ok eller ej. Det är du som har besvären o ingen annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Men folk tycker väldigt mycket ändå :-)

   Radera
 2. Håller med Nadja fullständigt!
  Har du problem så är det ju bara du som kan avgöra om det är nödvändigt eller inte. Vi andra känner ju inte dina smärtor. Och eftersom du har smärtproblematiken även genom fibron, tycker inte jag det är något konstigt alls.
  Låt inga andra trycka ner dig för ditt beslut. De kan ha åsikter, men de måste respektera dig för vad du bestämt dig för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir itne nedtryckt, utan tycker mest det är fascinerande :-)

   Radera
 3. Som jag uppfattar dig så är det ju p g a de praktiska problemen du vill ha operationen, inte av kosmetiska skäl, och då tycker jag givetvis att en operation är helt okej. Jag har ju själv fibromyalgi, och även om mina bröst absolut inte är stora på något sätt så får jag ändå en vansinnig värk i axlarna av vanliga behåar. Det är du och ingen annan som bestämmer över din kropp, och är storleken på brösten till så stora besvär att det inkräktar på ditt dagliga liv så är det klart att du behöver en operation. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du... jag struntar faktiskt helt i resultatet bara de blir mindre :-)

   Radera
 4. Det är bara du som kan avgöra utifrån dina besvär. Men hade jag sett den nedersta bilden så hade jag aldrig trott att du var aktuell för en operation. Hoppas det ordnar till sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å det är ju precis den bilden folk ser, därför ville jag förklara lite mer :-)

   Radera
 5. Efter att ha läst din blogg där du beskriver ditt liv,du reser,du dansar,du motionerar,du är enligt min högst lekmannamässiga bedömning fullt frisk.Inställ dig omedelbart till arbetsmarknadens förfogande.Det är bedrövligt att samhället tillåter uppenbart friska människor att ständigt belasta sjukvården.Lägg ut ditt liv på Facebook såär jag säker på att försäkringskassan omprövar ditt fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad babblar du om? Jag är INTE sjukskriven utan jobbar, även om det är deltid. Jag har inte heller minsta tanke på att bli sjukskriven. Alltså belastar jag varken försäkringskassa eller övriga samhället och särskilt inte din plånbok. Det skulle vara trevlig att veta vem du är som har såna fördomar om mej att du inte ens orkar läsa min presentation här vid sidan där det står att jag jobbar på Viktväktarna.

   Radera
 6. Sjukvård är aldrig gratis.Grovt räknat är var tionde inlägg på din blog om hur olika krämpor påverkar dig och som du går till doktorn för.Allltifrån hängande ögonlock till en upplevelse att brösten är för stora.Va tomt ditt liv hade blivit om du plötsligt blev frisk........elller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser mej faktiskt inte som sjuk, däremot försöker jag vänja mej vid tanken på att jag faktiskt är det. Sjukvård kostar absolut och min bröstförminskning var jag beredd att betala för men uppfyllde socialstyrelsens kriterier för att få det via landstinget. Ska jag då tacka nej? Vad det gäller mina ögonlock, så sökte jag för gråstarr när LÄKAREN tyckte att jag skulle testa om jag hade synfältsbortfall pga ögonlocken. Det var alltså inget jag själv hittade på. OCH det visade sej att en stor del av mitt synfält faktiskt är skymt av mina ögonlock och att detta ska åtgärdas. De senaste två åren har jag till slut haft tid att ta hand om mej och söka för de åkommor som jag besvärats av under många många år och som jag nu fått åtgärdade, bla en förlossningsskada. Men det kanske inte heller är ok i din värld. Jag tänker fortsätta att ta hand om min kropp för att leva ett så långt och friskt liv som möjligt så att jag ska finnas här på jorden så länge jag kan för mina barns skull.

   Radera
 7. Jag känner Marlene väldigt bra och vet att hon jobbar som alla andra, även om det inte är ett 8-17 jobb. Vad gäller hennes krämpor, som du kallar det så märks det inte om man inte känner henne. Jag tycker du, anonym, ska skaffa dig ett eget liv och inte lägga dig så mycket i andras. Har du för tråkigt i din vardag eller? Då kanske du ska skaffa dig en blogg, för vi bloggerskor har ju ett liv att skriva om. Marlene, du är en människa med ett hjärta av guld. Vissa människor är bara avundsjuka på ditt liv vilket tydligt märks. Kram på dig!!!

  SvaraRadera
 8. Marlene ett råd från mej som ofta blir "utsatt" för såna här anonyma fegisar som tycker en massa utan att ens ha läst ett helt inlägg, TA INTE ÅT DEJ!!!!! Och försök att inte "gå igång". Du har ingen skyldig att förklara dej. My Life My Way är mitt motto :) och Anonyma åsikter räknas inte ;) Kram till dej från mej :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt ok att ifrågasätta, men inte påstå en massa och beskylla mej för saker som inte är riktiga. Det gillar jag inte! Stor kram tillbaka till dej!

   Radera
 9. Du anonyma, bara så du vet så kan man spåra ip...

  SvaraRadera
 10. Knäppgökar finns det allt för gott om, och somliga drabbas ständigt av dem.
  Om nu en person ägnar tid och energi att läsa dina blogginlägg, och har sån koll som vederbörande verkar ha, så kan man med fog undra om han/hon har mycket tid att slå ihjäl. Troligtvis är '"nonym" (bortsett från en feg skitstövel) en RIKTIG snyltare på våra plånböcker, som går på bidrag och är avundsjuk för att DU får några enstaka förmåner!
  Skit i vad folk tycker och gör det du mår bra av!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mej om va mina vänner tycker :-)

   Radera
 11. Har du prövat alla former av bh ar och stödkorsetter och liknande hjälpmedel ? Om du inte kan se någon annan lösning så kan det väl vara rätt att förminska brösten så du får mindre tyngd där..Jag tycker det är väldigt synd generellt att ändra sig själv och om man inte är vanskapt förstås . Lite svårt att säga det ett fint sätt men du är ju så otroligt ehh :) het o snygg som du är, så synd att ändra det !!!! Tycker det är starkt att du vågar låte en vara anonyn här. Då får man ju se vad folk verkligen tycker. Då kan det komma taskiga kommentarer tyvärr.. Jag tycker inte du ska göra förminskningen från min synvinkel men det är ditt belsut.. Självklart du ska må bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är värst när jag sover och då är det svårt att ha korsett och andra grejer på sej... Så de ryker så fort det går, men tack för omtanke och komplimang.

   Måste till att du är modig som inte kommenterar anonymt, som många andra gör. Tack!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: