lördag 8 februari 2014

Stopp stopp stopp!

I tisdags när jag jobbade ropade jag till Martin: "Stoppa och håll upp med allt du gör! Just precis nu har jag inte ont på ett enda ställe!" Jag frös där jag stod och bara tog in hur bra hela kroppen kändes. Tror det var ungefär 20 år sedan jag kunde säga det  :-)

Den där klacken jag fått på ena skon är helt magisk. När jag vaknar på morgonen är jag inte längre som en fällkniv och jag kan öppna toalocket utan att knäa. Jag går ca 10 000 steg om dagen och känner hur ryggen bara blir bättre och bättre. Just den där känslan på morgonen av att kunna räta på ryggen är helt fantastisk! Än så länge kan jag inte så på ett ben och ta på mej strumpor eller byxor, men det kommer  :-)

Tack Dr Torsten för ett helt nytt liv!

På tisdag drar vi igång kapitlet "Fibromyalgi", då ska Dr Kompis ta tag i de trådarna. Så får vi se om Dr Torstens misstanke är korrekt. Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på faktiskt... Jag har ju ont varje dag, helt tiden - så den där korta stunden på jobbet kan jag leva länge på. Det perfekta nu vore om magen funkade klockrent också, men det är väl för mycket begärt.

Kroppen mår ju bäst om alla delar funkar som det är tänkt och då är magen och tarmarna en väldigt viktig del av detta. De allra flesta går på toa och tömmer tarmarna en eller två gånger per dag, jag är lycklig om det blir en gång! När det börjar gå upp emot 4-5 dagar är paniken nära och man gör nästan vad som helst för att få gå på toa ordentligt. Magen känns som en spärrballong och vågen pekar bara mer och mer uppåt. Man blir rejält frustrerad!

I våras fick jag möjlighet att testa Mucosa, ett snabbverkande matsmältningsenzym. Eftersom Junior har enzymbrist i tunntarmen tänkte jag att det kanske var samma fel på mej. Efter bara några tabletter var magen mycket bättre! När jag höll upp med tabletterna kom problemen tillbaka... alltså var det nåt i den där tabletten som gjorde nytta. Men magen var inte helt perfekt. Så jag googlade lite och läste att om man har magnesiumbrist så kan magen krångla. Jag hittade ett naturläkemedel med kombinationen Kalsium-Magnesium och testade tillsammans med den andra tabletten. Å jag kan konstatera: kommer jag bara ihåg att ta de två tabletterna så funkar magen som en klocka!

En annan sak som också funkar är Wordfeud. De två tabletterna, lugn och ro vid toaseansen tillsammans med Wordfeud och saken är biff! Så har jag fått min mage att fungera och jag mår så mycket bättre! Det kanske inte fungerar lika bra för dej, men det kanske är värt att testa?


2 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: