onsdag 30 oktober 2013

Tips på soffa?

Nog för att pengarna saknas, men titta kan man väl få göra ändå? Jag pratar om att köpa ny soffa... jag tycker att sånt är SVÅRT!

Just nu har vi två skinnsoffor, en två-sits och en tre-sits. De funkade bra medan det bara var killarna och jag, men sen har ju familjen växt lite och fler och fler ska sitta ner när vi träffas. Vi har en fåtölj också, men den säckar nog snart... fotpallen är livsfarlig och svajar.

Just precis nu är vi iofs bara tre som bor i huset och då funkar soffan... när Junior kommer hem funkar det också, men så fort hans flickvän följer med så blir det direkt lite trångt och kommer även våra föräldrar är det lixom kört och nu ska det få plats en liten kille också! Plus en hund...

Så jag har kollat lite på vad jag vill ha och vad som skulle kunna passa hos oss. Jag gillar inte hörnsoffor, men kan ändå tänka mej en U-soffa som slukar massor med rumpor. Problemet är att de oftast är ganska låga och då sitter Martin illa eftersom han är 2 meter lång. Ibland är själva sitsen för bred för att jag både ska kunna ha ryggstöd och nå fram till bordet, jag är ju bara 156 cm. Dessutom vill jag kunna dammsuga enkelt under soffan eftersom den inte kommer att gå att flytta pga tyngden och de flesta har bara 5 cm höga ben.

Så nu kollar vi runt och letar efter olika alternativ. Budgeten är begränsad men vi hoppas på lite julklappspengar. Men grejen är att jag vill ha soffan INNAN jul, gärna till advent så att jag kan få ordning i vardagsrummet innan alla julgrejer ska upp. Å blir det en ny soffa så måste vi spegelvända vardagsrummet och det innebär förmodligen att halva vardagsrummet även måste målas om pga fläckar på väggen av den gamla soffan... Så det blir lite stökig kan man väl säga och detta vill jag ha avklarat innan advent.

Jag vet att många av er därute skaffat just en sk divansoffa. Jag vill gärna vet vad ni tycker är bra respektive dåligt och vad man ska tänka på. Hjälp mej!


Ps. Vinnare av nya naglar dras ikväll  :-)


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har precis den soffan som du har på bilden.
  Jag skulle inte rekommendera den tyvärr. Efter 11/2 år så har jag nu börjat fundera på att köpa ny.
  Tyget blir fult där folk sitter mest, ryggkuddarna tappar formen och "fjädrarna" under sitter fästa med plasthållare som släpper.
  Kanske är det annorlunda om man lägger till X antal tusenlappar och köper dom dyrare, det vet jag inte.
  Har även hund, och trots att hon inte får vara i soffan så blir den pälsklädd och måste dammsugas varje dag.
  Då ska du veta att jag inte har sjukt höga krav heller.
  Men jag skulle ha tittat på nåt annat än divansoffa. :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till i tävlingen hos mig! :)

  SvaraRadera
 3. Några av mina barn har just divansoffa och det är just de med hund. De har gjort en speciell hundplats, och den är mysigt klädd, så det blir inga hundhår i soffan f.ö. Jag tror att de är förtjusta, och det handlar också om kvaliteten.
  Jag har kvar min gamla finaste tygbäddsoffa, underbart skön, bara att den börjar bli aningens blekt efter 17 år utan persienner. Den sitter jag skönt i, jag är inte heller så lång, 1,63.
  Innan hade jag plysch-u-soffa, tog jättestor plats!
  Sigges skinnsoffa gillade jag INTE! Satt aldrig gott i den. Och katten hade klöst i den.
  Några synpunkter......

  SvaraRadera
 4. Åh... Jag tycker sånt där är jättesvårt! Vi jagade runt hela halva Spanien innan vi hittade vår soffa. Och var fanns den? I möbelaffären på bottenvåningen på huset där vi bor ;-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: