lördag 20 juli 2013

Nej tack!

Vi fick sova inatt! Halleluja  :-)
Eller ja... nästan iaf. Sömbristen var iaf inte pga hunden utan pga sonen som inte behagade komma till rätta förrän vid 2 och den ömma modern kunde inte komma till ro innan dess... ytterligare en fördel när barnen flyttar; då vet man inte när de är ute och stökar och behöver inte ligga vaken och vänta på dem.

Jag vet inte hur det är för er, men i min mail trillar det dagligen in erbjudande om att låna pengar. Säkert 5-6 mail om dagen från alla möjliga och omöjliga företag. Jag har fått förut också men inte i den här mängden. Det skulle aldrig falla mej in att låna pengar till något annat än min bostad, men jag är väl medveten om att folk tar lån både till semestrar och annat smått och gott.

Är det alltså så att marknaden är mer "villig" just nu i semestertider när pengarna kanske rinner iväg lite snabbare än de brukar? Ligger man på för att finnas där och locka folk att spendera lite till? Är man kanske mer lockad att låna pengar när man är ledig och livet känns enkelt? Jag har ingen aning...

Jag har ett enda lån och det är på mitt hus och det är dessutom bara 300 000 kvar på det. Jag sparar ihop till saker jag vill ha eller behöver och sen köper jag det. Det spelar ingen roll om det är en bil, en resa eller en reparation hemma. Pengarna ska in först innan de spenderas. Punkt. Jag har lärt mej att fungera så och kommer alltid att göra så. Jag har fört vidare det tankesättet till mina barn som jag hoppas ska göra likadant. Jag vill inte leva på kredit eller lånade pengar.

Jag har alltså aldrig svarat på de här mailen och ändå blir de fler och fler. Jag har avregistrerat mej några gånger, men det hjälper inte. Jag klickar bara bort dem numera, men funderar lite på dem som faktiskt går på lockbetet och tar dyra lån med kanske 15-20 % ränta eller mer. Smakar inte en resa ganska surt om man måste betala av den flera månader efteråt?

Det kanske bara är jag som tänker så här???


8 kommentarer:

 1. Skönt att hunden sover, men att sonen håller mamma vaken.

  Jag har inte fått mängder av låneerbjudanden, men när jag får, brukar jag också klicka bort dem... :)

  SvaraRadera
 2. Neej, det är inte bara du som tänker så.
  Jag har fått erbjudanden via snigelpost också och jag vill och behöver absolut inte låna till någonting!
  Nätet är inte bara av godo, man får mycket "skit" också. Enormt mycket reklam som jag inte bett om!
  Men, jag klickar bort, fast det är en energitjuv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får ju från Ellos och en massa andra ställen också.

   Radera
 3. Jag har också fått mängder med mail om lån eller från folk som frågar om jag kan låtsas vara en avlidens släkting och ärva alla pengar och sen delar jag med den bankman som hört av sig till mig.
  Skräpmail och lureri.

  Jag resonerar som dig också angående lån. Undvik onödiga lån. Jag har också bara huslån, dock flera hundratusen mer en dig då, har vi tur blir vi av med dem när vi nästan ska lämna jordelivet ;-) Och sen har vi tagit billån, men det är bara fyra ggr kvar att betala på nu, men annars sparar vi till det vi vill ha, likaså resor under semestern då sparar vi pengar till den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där sk nigeriabreven är också oftare förekommande just nu. Jag tror att du och jag är ganska unika som sparar först och handlar sen. Men nån ska ju göra så också :-)

   Radera
 4. Jag tänker likadant, inga lån är det bästa. För tillfället har jag inget lån, men har haft på både radhus, villa och sommarställe samt en bil, men det var jättelänge sedan.
  Glad och tacksam så länge som ekonomin går runt och bra.
  Några sådana mail har jag inte fått, skönt är väl det.
  Det var likadant för mig då Peter bodde hemma. Jag hade så svårt att kunna koppla av och sova, om han inte hade kommit hem, så jag förstår dig.
  Kram och trevlig söndagskväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men inatt sov jag sååå gott! Ingen hund som trasslade och ungen höll sej inne :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: