måndag 17 juni 2013

Nåt av det bästa jag gjort!

Det finaste jag gjort är förstås mina två barn! De är det viktigaste i mitt liv och mina ögonstenar som jag skulle gå genom eld för. Förstås! Vilken förälder skulle inte göra det? Å självklart tycker alla att just deras ungar är finast i världen, men det är ju mina som verkligen är det  :-D

Senior är just nu på jobbet och Junior åkte till Barcelona med en kompis tidigt imorse. Jag fick precis ett sms om att de har landat tryggt och säkert på Spansk mark. Han har längtat tillbaka sedan han var där på språkresa i tre veckor som 14-åring. Ja, jag vågade faktiskt skicka iväg honom helt ensam fast han var så ung och det är något av det smartaste jag gjort. Han kände inte en kotte och bodde ensam i en spansk familj och lärde sej massor med spanska. Så pass mycket att han kunde guida oss när vi hälsade på honom i slutet av vistelsen. Och nu är han alltså tillbaka och ska eventuellt träffa familjen han bodde hos.

Det är en massa grejer som är extra bra som jag gjort eller åstadkommit. Det finns två bra grejer som jag gjort för min egen skull och som ökat min livskvalitet med flera tusen procent och det är mina två operationer. Novasure som jag gjorde i mars förra året och Tvt som jag gjorde i april i år. Den första för att ta bort de rikliga och handikappande blödningarna som jag hade och tvt för att slippa vara kissnödig jämt och kunna nysa/hosta utan att stå med benen i kors och hoppas på det bästa...

Efter den första operationen trodde jag inte att livet kunde bli enklare, men det kunde det! Att slippa de där blödningarna och slippa planera aktiviteter efter tid i månaden var en otroligt befrielse. Så gjorde jag nästa operation och såg ingen jättestor förändring från början, men desto mer nu när jag haft en rejäl förkylning. Nu har jag verkligen testat om läkaren visste vad han gjorde och det gjorde han!!! Förra gången jag var förkyld läckte det nästa varenda gång jag hostade och då känner man sej väldigt ofräsch, jag var kissnödig nästan jämt och hade koll på varenda toalett. Nu har jag hostat så jag nästan kräkts och inte en enda liten pyttedroppe har jag sett! Jag behöver inte oroa mej för att läcka, jag behöver inte stå med benen i kors när jag nyser eller ha koll på toaletterna. Vilken befrielse!!!

Den livsglädje jag har idag går inte att jämföra med hur det var före de här två operationerna. Visst trivdes jag ganska ok med livet som det var med problem och allt... men att två ganska små operationer kan förändra livet så totalt är helt otroligt och något som alla kvinnor borde få veta mera om. Allt som handlar om underlivet och som är sk kvinnofrågor är tabu. Man pratar inte om vilka problem som kan finnas eller hur de kan åtgärdas. Jag hade ingen aning om att man kunde gör en enkel operation för att nästan totalt slippa mensen och sen en nästan lika enkel operation för att slippa läckage. För det pratar man inte om!

Men nu är jag en så som pratar om sånt och vill förmedla till andra kvinnor hur enkelt det är att höja sin livskvalitet. Å det är viktigt! Vi är värda att må så bra vi bara kan göra och behövs det då några enkla ingrepp så är det väl bara att ta den hjälpen. Det borde varken vara tabu eller genant. Så om du har en riklig mens och har fött barn klart, kontakta din husläkare och be att få göra en sk Novasure. H*n kommer förmodligen se ut som ett frågetecken eftersom de flesta inte vet vad det är, men stå på dej! Å är det så att du läcker lite när du nyser, hostar, skrattar, springer, hoppar eller anstränger dej på annat vis så ber du om en utredning för tvt. Sen kan du få hjälp!

Jag vågade och jag ångrar mej inte en enda liten mikrosekund! Trots en envis förkylning just nu, så mår jag så otroligt bra. Förutom mina barn är detta det bästa jag gjort!  :-)


12 kommentarer:

 1. jag måste ta tag i allt detta jag också :)

  SvaraRadera
 2. Skönt med en nöjd person!
  Vi får väl se hur pass nöjd jag är när kvällen är liden...

  SvaraRadera
 3. Åh vad underbart att läsa att ni har det bra.
  Jag reste själv mycket när jag var yngre, och började resa redan vid 15 år på egen hand. Oj vad man lärde sig mycket, det är viktigt, och allt är ju anpassat efter hur barnet är.

  Kram bästa du!

  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och föräldrarna borde ju veta bäst om barnet klarar det eller ej :-)

   Radera
 4. Vad skönt att känna att man gör bra saker

  SvaraRadera
 5. Ja ens barn är det finaste♥

  Ja du, dessa kvinnoproblem, undra vad männen har?? :0
  Fantastiskt att det går att åtgärda enkelt, & bra att du talar om det så fler få veta♥

  Hi hi.. då har du sett honom! Benjamin ;)

  Kram på dej♥ /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, männen har ju sitt, som tex prostatan. Skillnaden är att det pratar man om... Jag försöker upplysa så många jag kan :-)

   Radera
 6. Du det där låter riktigt intressant faktiskt.... Absolut skulle jag vilja slippa min slakthus-mens och slippa att ha trosskydd eller bindor jämt....
  Waow vilket liv!
  Det jävliga är att jag är inte den som beställer tider för operationer så där bara....
  Men vi får väl se. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det satt långt inne för mej med, men nu ångrar jag att jag itne tog tag i det tidigare. Det är ju egentligen ingen operation, man bränner slemhinnorna bara. Så tveka inte, du får ett helt nytt liv!!!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: