lördag 29 juni 2013

Köpstopp!

drömgarderoben...
I måndags köpte jag en ny byrå, en större förstås... när jag flyttade innehållet passade jag på att rensa ur sånt som jag inte längre använder och det blev en helt flyttkartong!!! Jag ska försöka sälja av en del och det som blir kvar få stå i förrådet i väntan på att åka till Gambia.

När vi skulle tapetsera bakom garderoberna var jag tvungen att tömma dem för att orka flytta på dem och gjorde en utrensning där också. Samma visa där... massor (dock inte lika mycket) av kläder stoppade ner i samma kartong. Nu är den utrensningen inte färdig, för lådorna ställde jag bara på sängen och stoppade sedan tillbaka utan att kolla innehållet. Men det kommer!

Det är ju väldigt mycket som är för stort eller som tappat passformen nu när jag är lite mindre i storleken. Kvinnorna i Gambia är långa och smala, så mina 40-42-or passar nog perfekt! Jag har ju haft den storleken för att få plats med E-kupan och alla volanger, nu har jag bara D-kupa och knappt några volanger. Så kläderna är alldeles för stora :-)

MEN! Jag gjorde ett konstaterande. Ett väldigt krasst sådant. Å det är att jag inte behöver några mer kläder, snarare tvärtom. Jag har byxor till en hel armé om jag bara orkar lägga upp dem och klänningar att gå på varenda Nobelfest livet ut om jag vill. Så jag har infört köpstopp för mej själv! Vojne Vojne... hur ska det gå? Igår när Ellos-katalogen kom i brevlådan, satte jag mej förstås och kikade lite i den och fick mej själv att förstå att jag inte varken behövde eller skulle handla ur den. Det enda jag behöver är nya gardiner till köket, inget annat. Absolut inga kläder!!!

Å idag när Senior och jag var och handlade kastade jag inte ens ett getöga på rean! Himla duktigt! Men vi hittade ett par skor till honom, så lite köpt blev det men inte till mej och inte för mina pengar  :-)

Nåja, vi får väl se hur länge det håller... den här gången... Varje gång jag inser att byrålådorna är för små gör jag samma deal med mej själv och den faller ungefär samma dag som jag gjort dealen. Men nu måste jag se sanningen i vitögat, jag BEHÖVER faktiskt inget just nu! Så är det! Å jag vill ju faktiskt kunna ta en sistaminutenresa i jul om det dyker upp någon och då behöver jag pengarna. Så den här gången ska jag verkligen försöka tänka mej för när jag ser något. Behöver jag detta? Är svaret nej eller kanske, så får den stanna i affären.

Hjälp mej nu! Ser ni mej med en reakatalog i handen eller framför ett skyltfönster så ta katalogen ifrån mej och mota bort mej från skyltfönstret. Annars tänker jag faktiskt skylla inköpet helt och hållet på er  :-P

Nä! Jag behöver inga kläder på en lång tid framöver. Så är det!


6 kommentarer:

 1. En expedit sade till mig en gång: När du köper ett nytt plagg, släng två.
  Jag kan ju aldrig slänga, isf skänker jag bort, men inte ens det.
  Så min i min garderob har jag massor, fast jag inget har att sätta på mig.
  Typiskt kvinnligt! Och hörru, hur länge orkar du med köpstopp? Hihi... ju smalare du blir, desto roligare att shoppa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har jag tänkt många gånger, ett plagg in - ett plagg ut. Men det funkar ju inte...

   Någon vecka ska jag nog klara det :-)

   Radera
 2. Heja dig!! :) Ett tips är att skippa ALLA kataloger! Då slipper du frestelsen! Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet!!! Men de är ju så roliga att titta i :-P

   Radera
 3. Det går ju alltid o köpa fler garderober o byråar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon byrå kanske får plats, men inte fler garderober... tack o lov kanske :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: