onsdag 22 maj 2013

Vad lägger vi pengarna på?

Läste ett tänkvärt inlägg hos Tjejmorsan idag, som handlade om pengar. Jag gillar ju både att ha och prata om pengar, men inte gärna att spendera dem... Därför gick jag igång lite och det slog mej hur otroligt olika vi människor är. Tack o lov kanske  :-)

Det tjejmorsan tog upp var hur mycket vi kostar just för dagen. Vad kostar det vi står och går i, just precis idag? Då menade hon kläder, smycken, glasögon och skor. Jag läste och började jämföra med mej själv. Jag är väldigt mycket billigare kan man väl säga, MEN jag är definitivt inte lika välklädd och snygg heller... Skulle någon okänd jämföra oss skulle de direkt se en lång stiligt kvinna i snygga kläder (inte jag!) som bryr sej om sitt utseende och brevid henne skulle en liten smurf stå (jag, dock inte blå... på utsidan...) med jeans och top från Ellos, skor från Skopunkten (ta 3 betala för 2) och glasögon från Favoptic. En liten lätt skillnad på kanske 10 000 eller mer i inköpspris.

Är den ena snyggare eller mer välklädd än den andre? Japp, Tjejmorsan är mycket snyggare! Men det beror inte enbart på priset, utan på intresse och medvetenhet för kläder. (Hon har dessutom fördelen av att ha några centimeter som jag inte har och då sitter allt snyggt enligt mej). Jag tycker inte om att gå i dyra klädbutiker utan tar gärna en titt på rean på Ellos eller Haléns när jag får ett mail om att det är just rea. Jag har heller inga problem att köpa grejer begagnat på tex Tradera, tvärtom! Jag gillar att fynda! Har lite svårt att förstå och ha samvete att handla tex en jacka eller ett par skor för flera tusen. Men det är jag det! Har man pengarna och tycker att grejerna är värda ett större belopp så är det väl helt ok, men jag funkar inte så.

Ingen av oss gör varken rätt eller fel, vi gör bara det som är bäst för oss. Jag ser heller inte någon som varken "spara eller slösa", eftersom jag inte anser att det slösas. Andra väljer vad de vill spendera sina pengar på helt enkelt. Jag anser mej inte vara någon spara heller, eftersom jag lägger pengar på annat än just kläder. Resor är ju min passion  :-)

Nu är min fråga till er? Vad kostar ni just precis nu i de kläder ni bär för stunden?Och har ni någon gång köpt något riktigt dyrt som ni ångrar?


20 kommentarer:

  1. Vad söt du är :)

    Tack för att du tycker jag är vacker ;)
    Och visst.. jag tycker om snygga kläder och accessoarer och har nog alltid gjort :) Ärvde det intresset från min farmor som alltid var en väldigt snygg strikt klädd kvinna och min idol :)

    PUSS och du, du är också väldigt vacker!!

    SvaraRadera
  2. Hm.. just idag är jag nog rätt billig ;-)

    Glasögon: 0 kr (var med i lensway race och fick dem gratis)

    Top från Kappahl 149kr
    byxor me&i 395kr (har jag för mig)
    trosor för en 50lapp gissningsvis.
    När jag hämtar på dagis sen blir det fejkcrocs för 49kr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är vi ganska billiga i drift du och jag :-)

      Radera
  3. Ibland är jag dyr och ibland billig. Beror på "väder och vind"...
    Fyndar gärna och helst! Och då bra kvalitet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, att fynda är skoj och man känner sej både smart och rik :-)

      Radera
  4. Skulle skriva också att du har ett superbra inlägg (precis då krånglade min iPad... kvalitet? suck...)
    Kram <3

    SvaraRadera
  5. Ha ha.. någon "mode ikon" lär jag aldrig bli ;) idag bär jag ett par urtvättade ca 6 år gamla mjukisbyxor som jag köpte för halva priset, typ en 50 lapp, t- tröjan kostade några kronor för lika många år sedan eller fler!
    Men visst är det kul att köpa nytt någon gång om året åxå, & då handlar mest på Rea! :)

    Kram på dej♥ /Lena

    SvaraRadera
  6. Idag har jag linne från H&M, billigt, en vit blus från MQ, tror jag gav 499 kr och en jeanskjol från Lexington, men den köpte jag för halva priset på rea, gav då kanske 600:-. Jag köper gärna lite kvalitet men försöker passa på när det är rea för man kan oftast ha dom plaggen mycket längre, dom tappar inte formen. Visst har jag köpt något för dyrt som jag ångrat men då brukar jag sälja det på Tradera, då känns det genast lite bättre.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Haha, ja du.
    En tröja från J Lindeberg; 1400 kr (ca)
    Strumpor från H&M; 8 pack 99 kr
    Blåa Jeans Crocker; 499 kr
    Kalsonger från H&M; 99 kr
    Glasögon från Peak Performance; 2000 kr (ca)

    Kram
    Stoffe

    SvaraRadera
  8. Jag är mer lik dig. Köper sällan kläder till mig själv och när jag gör det letar jag rea ;-). Så jag är rätt billig. Men som du har jag en passion där jag istället stoppar mina pengar. Det har varit mycket till huset för att få det klart, men också mycket på kamera och dator.
    Det enda jag ångrat är en kamera jag köpt som nästan aldrig använt och att vi inte varit mer rädda om studsmatta som behövde köpas ny nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan du itne sälja den där kameran som inte används?

      Radera
  9. Idag har jag billig och snygg klädsel, det mesta är från Primark i London. Bästa affären om man vill handla billiga kläder :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska dit i Juli och då är det ett måste att besöka den butiken :-)

      Radera
  10. Hej och kul att höra att du uppskattar våra reamail :-) Du är alltid varmt välkommen att besöka vår fyndhörna. Trevlig helg önskar Anna från Halens

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Men besöker man den hörnan för ofta så tar pengarna slut vettu... men ni kan få sponsra mej eftersom jag gör så bra reklam för er :-)

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: