onsdag 8 maj 2013

Lycka! Är du lycklig?

I helgen träffade jag en helt otrolig människa som sa att hon varje dag vaknar lycklig och nog är ganska ensam om det. Den här personen är strax över 30 och har redan haft tre strokes... hon har konstant yrsel, har diabetes och mår egentligen inte så himla bra rent kroppsligt. Men jag har sällan träffat en så genuint lycklig och hjärtlig människa som henne och hon fick mej att tänka. Precis som min bästa kompis, som var blind, var transplanterad och hade haft en hjärtinfarkt i unga år. De här personerna hade och har ett rikare liv än många av oss andra.

Kan jag säga att jag är en lycklig människa? Ja, det kan jag faktiskt! Jag kanske inte vaknar varje dag med ett leende på läpparna och känner YES!, men jag kan ärligt säga att jag vaknar varje dag och är nyfiken på vad som ska hända. Särskilt nu när det händer så mycket :-)

Jag kan ärligt säga att jag blivit en både bättre och lyckliga människa med åren och att jag nu känner ett lugn och harmoni som jag inte känt förut. Eftersom jag inte riktigt vet vad lycka är eller hur den känns så är det så här jag tror att det ska vara och kännas. När man känner att man vill ta hela världen i famn och njuter av nästan varenda minut så borde det väl kallas lycka?

Jag har ju inget att klaga på alls just nu. Solen skiner, alla är friska, jag bor bra, har en fin familj, pengar till mat på bordet och lite till, ett jobb jag trivs med och det händer kul grejer mest hela tiden. Det var väl egentligen bara det där med vänner som fortfarande inte är på topp, men just nu känns det helt ok även det. Jag är iaf accepterad numera och till och med lite efterfrågad. Jag trivs med livet!

Idag känns allt lite extra bra eftersom det är Martins sista dag på praktiken. Vi klarade det! I 12 veckor har vi pusslat för att klara både praktik och jobb, nu väntar två veckor med skola och jobb och sen är det nästan 3 månaders sommarlov. Jösses vad vi ska njuta! Att "bara" ha jobbet under några veckor känns riktigt lyxigt, att vara lediga på förmiddagarna tillsammans och kunna ha våra lunchdater ska bli härligt.

Hur står det till med din lycka? Är du lycklig?


8 kommentarer:

 1. Jag är lycklig:-) ! Självklart är man inte glad och uppåt hela tiden och jag kan gnälla över småsaker som förkylningar och annat. Men jag kan säga att jag är lycklig, jag älskar mitt liv och dom som ingår i det<3! Jobbar dock på att inte oroa mig så mycket över vad som kan hända och njuta mer av nuet. Vill även bli snällare mot mig själv, då jag insett att jag ställer rätt höga krav på hur jag ska vara som mamma, fru, medmänniska, jag helt enkelt...jag kan inte hinna med allt och göra allt perfekt...men det är svårt.

  Men lycka och tacksamhet känner jag varje dag, det är härligt!
  kramar till dig
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du föddes lycklig. Jag har nog aldrig sett dej annat än glad och nöjd med livet :-)

   Radera
 2. Kolla min tacksamhetslista idag!
  Många tankar och kramar till dig från mig♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två själar och en tanke... det blir så ganska ofta för oss :-)

   Radera
 3. Jaa, för det mesta är jag lycklig eftersom jag har så mycket att vara tacksam över. Men, lycklig jämt, nja, i går grät jag hej vilt, vilket min man inte är van vid så det blev lite så där. Men idag, helt OK igen.
  Jag vet inte om det finns någon som inte har en "dålig" dag, det skulle förvåna mig, men vissa människor verkar vara lyckliga jämt.
  Men, vi vet ju inte riktigt hur insidan är, hela tiden.
  Hoppas att du får en lycklig dag idag.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst går det upp och ner, men även om man har en dålig dag så är det dåliga snabbt övergående. När det känns bra i magen, så är allt på rätt plats :-)

   Radera
 4. Jag är lycklig:)
  Visst är inte allt lika bra hela tiden men jag vägrar skylla min olycka på allt runt omkring. Min personliga övertygelse är att man står för sin egna lycka. Är man inte lycklig så får man se till och göra något åt det. Det är inte pengar eller väder eller andra personers görande eller inte som får avgöra ens lycka. För då tycker jag man gör det för lätt för sig. Jag är lycklig för jag ser till att inte fastna i gnäll träsket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte gnällträsket även om man måste få gnälla lite ibland också, men inte fastna! Att vakna med en go känsla i vaken och vara nyfiken på dagen tror jag är så nära lycka man kan komma :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: