torsdag 9 maj 2013

Knepiga lediga dagar

Jag gillar inte de här lediga dagarna mitt i veckan och flera lördagar under en och samma vecka, men idag infaller ledigheten vår sista arbetsdag för veckan och då är det ok. Jag kommer alltså att ha FEM lediga dagar och fyra av dem i sällskap med Martin.

Igår gav läkaren mej klartecken att springa igen och redan 8.15 i morse var jag ute. Det såg så härligt ut att löpbandet fick vila och istället gav jag mej ut i naturen som fortfarande var tom och tyst. Jag mötte en enda människa på mina knappa tre kilometer. Med tanke på hur jag såg ut så var det nog bäst så, annars hade någon kanske fått mardrömmar eller nåt. Jag klev i princip bara ur sängen och drog på mej träningskläderna och gick ut, med håret på ända och morgonandedräkt. En banan i magen och lite te bara.

Det gick förvånansvärt bra! 2,5 km på 18 minuter, helt ok med tanke på utgångsläget. Och det var så skönt! Sopade gator, det doftade ljuvligt efter nattens regn och jag var alltså nästan ensam. När jag kom in hade Senior vaknat och Martin var på g. Då åt jag min frukost och tog en dusch, sedan dess har jag suttit och jobbat. Planen är att allt som ska göras, ska göras i dag - så att vi kan vara lediga resten av helgen och bara pilla oss i naveln.

Så jag ska tvätta ungefär hela dagen. Junior kom ner med sin tvättkorg som nog innehöll tvätt för tre tvättkorgar... maskinen får gå för fullt och så hänger jag tvätten ute och hoppas på det bästa. Vi ska till sopen med skräp och städa av inne. Martin ska eventuellt tvätta bilen och börja trimma/rycka Baileys så han blir fin.

Junior och hans kompis K planerar sin resa till Barcelona och kommer att äta lunch med oss. Grillat förstås, eftersom vädret tillåter det. Och i eftermiddag ser det ut som att vi blir ensamma, när ungdomarna åker och tränar och Senior jobbar. Då blir det nog en lugn stund i solstolen och en promenad efter middagen. Allt känns otroligt lugnt och skönt...

Hoppas ni har en riktigt bra dag och sol även hos er  :-)


3 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: