måndag 8 april 2013

Motivationen har återvänt!

Jag är så taggad just nu. Motivationen har återvänt rejält och just nu kan inget eller ingen stoppa mej! Veckans vägning visade 0,4 ner, så nu är det 1,5 kg till vikten jag hade innan jul och 2 kg till mål. Det skulle jag vilja fixa innan 1 Juni då vi ska på bröllop, men jag skulle gärna klämma 2 kg till...

Å just nu känns det faktiskt inte omöjligt alls. Jag har snöat in totalt på mitt löpband. Jag kan stå där hur länge som helst och bara gå och gå... idag var det Oprah och jag som gick 5 km på drygt 50 minuter. Tanken är att gå de där 5 kilometrarna dagligen så att de blir lättare och lättare och däremellan springa så ofta och långt jag orkar. Kan jag gå 5 km på 40-45 minuter så är det ok tycker jag. Men innan operationen (22/4) är min förhoppning att jag ska kunna springa hela sträckan. På fredag ska jag träffa operationsplaneringen och då får jag veta hur livet efter op ser ut och när jag får börja springa igen. I värsta fall får jag väl gå Vårruset? Men då vet jag iaf att jag orkar göra det på en helt ok tid.

Så just nu är jag ganska insnöad på det här med motion, vikt, mat och operation. Jag har två veckor på mej att göra allt så bra som möjligt och helt enkelt köra skiten ur mej innan jag blir liggande på soffan i minst en vecka. Jag försöker dessutom att planera och förbereda jobb och allt här hemma, så att den där tiden i soffan ska bli så lätt som möjligt. Jag kommer inte att bli sjukskriven, det går helt enkelt inte. Annars blir de flesta sjukskrivna 2-4 veckor, men jag kan ju inte ställa Martin i skiten. Därför måste vi planera så att jag kan fortsätta jobba trots allt. Problemet är att jag inte får bära mer än max 5 kg de närmaste 4-6 veckorna efter op och bara väskorna som ska med till jobbet väger minst det dubbla. Så jag fnular på att sätta en låda på en pirra och lägga väskorna i... det kanske funkar?

Som det känns nu så är det på nåt sätt 2 veckor kvar av mitt rörliga liv och jag måste göra så mycket jag bara kan tills dess. Så jag nördar in på mitt löpband, min våg och min mat och vet ni? Det känns så himla bra!


10 kommentarer:

 1. va bra att du fått tillbaka motivationen o dufår se till o lösa det där med att bära o sånt som du behöver inte för att jag har koll på vad för op du ska göra men hoppas allt blir bra har inte hängt med ås bra i bloggaran :)

  SvaraRadera
 2. Det riktigt sprudlar av energi ifrån dig. Det kommer att bli hur bra som helst.
  Detta med löpbandet var uppenbarligen en bra sak att köpa.
  Men du, var försiktig efter op. med lyft. Man tror att man kan för det känns så, men det gäller att tänka sig för.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var just det. Har man ont så passar man sej, men gör det inte ont så kör man på som vanligt och det är nog mest det jag är rädd för.

   Radera
 3. Ha en bra dag, och var försiktig, så du inte snubblar i all våryran *ler*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att snubbla är jag faktiskt rätt att göra. Jag har stukat fötterna så många gånger att stukningar blir långdragna eländen. Så jag passar mej!

   Radera
 4. Jag har lääänge tänkt att skaffa ett löp band trots vovvarna ;) de där med att kunna gå framför tv:n är ju bara för bra! :) själv skulle jag vilja lätta 10 kg sådär hi hi ;)

  Hundskits städning här åxå på tomten, det som göms i snö kommer upp i tö pling pling ;)

  Kram & fin tisdag♥ /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det bästa jag köpt! Och Baileys har testat och det funkar faktiskt bra även för honom. Men för dina 10 kg behövs nog lite mer än ett löpband... kanske skulle se över det är med maten? Ha en bra dag!

   Radera
 5. Tack för besöket
  och ursäkta igen att jag varit slö med kommentarerna.

  Här har också viss motivation återvänt, och vädret börjar bli fint.
  Läge för en långpromenad snart - du och jag alltså?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara!
   Absolut, vet inte om det hinns med innan min operation den 22/4 bara och sen får jag inte gå på ett tag. Ska kolla.

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: