söndag 14 april 2013

Jag gör en "ralf"...

Kommer ni ihåg Ralf från förra säsongen av svenska Biggest Loser som var så pass tjock och sjuk att han inte fick träna? Han gick istället långa promenader, typ 10 timmar om dagen, och rasade i vikt.  Första veckan gick han ner 16 kg, helt galet! Det visar att har man bara koll på maten och rör på sej så går man ganska snabbt ner i vikt. Så just nu kör jag en "ralf". Igår började jag dagen med att springa 5 km i blandad takt och det tog 38 minuter, så det blir snabbare och snabbare. På kvällen gick jag en timme till men i betydligt långsammare takt och avverkade ytterligare 4-5 km.

Igår på förmiddagen när jag drog på mej träningskläderna och mötte Martin i trappen stannade han helt plötsligt upp och sa "Va smal du ser ut!" Senast han såg mej i samma kläder var förra helgen, så tydligen omformas kroppen iaf en hel del trots att vågen inte visar så mycket. Å det är ju himla bra, för det är ju precis dit jag vill!

Jag fyndade en jättefin klänning för bara 30 kr som skulle passa bra till bröllopet vi ska på i Juni. Det stod ingen storlek i den (en rosa, tunn, långklänning) och Martin sa att den där får "boopisarna" aldrig plats i... men den var tom lite för stor! Alltså inte bara för lång, utan för lös runt om! Magen putar fortfarande lite, men inga handtag på ryggen eller rumpa som sticker ut. Så nu ska magen trimmas lite till, sen ska ett proffs få sy in klänningen åt mej  :-)

Idag hinner jag nog inte umgås med löpbandet så mycket. Däcken på bilen ska bytas, hundklor ska klippas, hemmet ska röjas och dammsugas, tvätt ska tvättas, hängas och vikas och nästa vecka ska planeras och förberedas. Men hunden ska ut och ikväll kanske jag hinner ta en tur och under dagen blir det ju en massa steg. Så vi får väl se, men 15000 steg ska jag nog få ihop. Men först blir det frukost, sen får vi se!

Ha en fin dag allihopa, i bästa fall får vi sol!


12 kommentarer:

 1. Promenader är nog det bästa sättet om man vill gå ner i vikt.
  Men det får ju vara någon måtta på travandet. Jag skulle aldrig orka hur många timmar som helst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte jag heller. Det är ju lite skillnad är man åker iväg och allt är fixat åt en, då finns ju tiden och hjälpen. Men ett par timmar fixar jag allt. Struntar man bara i dator och tv, så finns det iaf tid för mej.

   Radera
 2. För mig är det lätt att dra ner tiden vid datorn. Denna ljusa tid sitter jag knappast framför laptopen
  pga ischiasen kan jag sällan gå längre än 30 minuter i taget, sen gäller vila en stund innan jag fortsätter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar ju mycket framför datorn, så där går mycket tid. Tv däremot tittar jag bara på en stund när vi kommer hem från jobbet på kvällen. Jag kan gå i timmar bara jag har tid och fint väder eller som nu när jag kan göra det inne.

   Radera
 3. Jag gillar långa vandringar, men - vill ha bra väder! Därför blir det lidande på det långa sega vinterhalvåret. Och tid har jag!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var därför vi köpte köpte löpbandet. Nu spelar det ingen roll vilket väder eller tid på dygnet det är :-)

   Radera
 4. Jag är så oerhört stolt över dig!
  Du har inspirerat mig så imorgon ska jag till gymmet!

  Heja oss <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra! Men du behöver ju inte ens ett gym, du kan ta en promenad i vår fina natur! Kom hit så tar vi ett varv du och jag :-)

   Radera
 5. Bra jobbat med promenader, det är skönt att hitta inspiration som sporrar en till att röra på sig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framför allt är det skönt att komma igång och göra nåt och se att det lönar sej :-)

   Radera
 6. Vad duktig du är, heja! Jag går mycket med barnvagnen, men långt ifrån 20h/dag... Försöker träna oxå... Har varit sjuk sedan påsk nu.

  Promenader ät underskattat!

  Anna Granström.

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: