onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning?

Snart är det påsk, men känns snarare som jul... årstiderna har förskjutits och det kanske är dags att vrida lite på almanackan så att våren är april - juni, sommaren juli - augusti, hösten september - november och vintern december till mars. För det är väl så det sett ut de senaste åren?

När jag tittar ut ser jag MASSOR med snö igen och det snöar konstant. Var ute tre gånger igår och skottade, men det syns inte. Visst, det är bara att acceptera eller flytta - vädret kan man inte gör nåt åt. Men det känns tungt! Riktigt tungt! Våren fanns ju där, så där så man nästan kunde ta på den. Jag var till och med ute och sprang. Så bra var det!

Nu vågar jag inte ens gå ut. Man ser inte isfläckarna under snön och jag är rädd att göra illa mej igen. Men nu kanske det har kommit så mycket snö att de där isfläckarna inte gör något längre? Det är 5 minus och blåser rejält, väldigt oskönt alltså. Men hunden måste ju ut. Å andra sidan tycker han inte heller om det. Han skyndar sej ut, gör det han ska och springer sen snabbt in och bäddar ner sej i nån säng igen. Men en liten runda får det väl bli.

För att få nån motion har jag suttit på motionscykeln två dagar i rad nu, så idag kan jag knappt sitta. Häcken gör lixom lite ont  :-) Så idag klarar jag nog inte att cykla en halvtimme som jag gjort föregående dagar, men jag ska försöka. I övrigt ska jag kurera mitt skallebank som jag vaknat med några mornar nu. Måste nog använda bettskenan igen, det brukar funka.

Det här var ett riktigt tråkigt inlägg, imorrn blir det bättre - då ska jag uppdatera er om Smile  :-)


10 kommentarer:


 1. Här snöar det också och i går var jag på väg att drutta på ändan, det var is och osandat på trottoarerna... Förr så var det alltid vinter enda tills i april vill jag minnas. Förra året satt jag ute på julen i december och fikade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra senaste vintrar har börjat i mitten av december och slutat i slutet av mars och det är föööör långt tycker jag. I julas satt vi också ute, men det var i Afrika det :-)

   Radera
 2. Hej Marlene!
  Jag hoppas att skallebanken har gått över nu och att det inte snöar för våldsamt. Det här vädret kan få vem som helst att bli lite smådeppad och då dåligt humör.
  Jag har också suttit på motionscykeln idag och det är inte roligt, men på något sätt måste man ju röra på sig när det inte går att vara ute.

  Vilken fin blogg du har här och så trevligt du skriver om ditt liv och din familj. Och tack för det trevliga blogginlägget hos "Geddan" och din kommentar hos mig.

  Ha en fin fortsättning på dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jodå, skallebanken gick över efter ett par tabletter - men nån tur på motionscykeln blev det inte pga häckontet :-)

   Radera
 3. Hade ingen koll om att det idag var Vårdagjämning, & inte ser det ut som det heller ghaaa :(

  Vi har samma eländes väder som er & det blåser enormt, så även våra vovvar gör "det" fort som kattsingen he he..

  Söt vovve du har!! :))

  Kram kram♥ /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hoppas på bättre väder imorrn. Hoppet är ju det sista som överger en...

   Radera
 4. Våra dagar är sådana, ibland upp och ibland ner.
  Jag förstår dig lite där med kylan för då det är minus åtta och det blåser kalla nordanvindar, som i morse, då är det inte skönt ute. Halkan ska vi inte bara tala om.
  Jag har en motionscykel som bara står där till ingen nytta. Tänk om jag skulle börja att använda den? Inget dumt förslag alls. Undrar om jag kan ta en liten kudde och sitta på? Tror att jag testar.
  Hoppas att du får en bra dag.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra :-)

   Radera
 5. Varför envisas Du med att halka omkring när det finns broddar? Skulle aldrig klarat av min timmespromenad med vovven varje dag i vinter utan dom. Trevlig helg! Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis hittat mina broddar som varit puts väck ett tag. Men nu kan jag ju använda dem igen!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: