måndag 18 februari 2013

12 veckor framöver

Förra måndagen började Junior sin praktik ute i arbetslivet, idag började Martin sin. Junior är ute i 15 veckor och Martin är ute i 12. Bägge har varit jättespända och Martin var tom lite nervös. Det är första gången som han ska sitta på ett kontor på helt normal arbetstid och ha arbetskompisar runt sej. Dessutom ska han arbeta med sitt stora intresse och hobby; datorer! Vad Junior pysslar med har jag inte riktigt fattat, men inte är det enbart elinstallationer iaf...

För Junior innebär det att han knappt har något liv utanför praktik och träningen. Han "jobbar" 7.30-16, åker hem och äter (om han hinner, annars blir det på tåget) och tränar 18-20 eller 21. Sen är det bara att äta igen och sova, innan dygnet börjar om igen. Martin har det ungefär likadant. Han "jobbar" kontorstid, men ska även jobba tisd-torsd med våra klasser på eftermiddagen/kvällen och då ska han helst vara pigg, stöttade, inspirerande och motiverande.

Vad innebär det för mej då? Ja, att jag får en himla massa mer på mitt bord både på jobbet och här hemma. Jag måste se till att logistiken funkar med hund, inhandling och mat, jag ska också packa bilen inför jobb och sen ska jag släpa grejerna till lokalen. Martin kommer att komma i sista minuten och då ska jag ha plockat fram, packat upp och förberett allt. Men det är ju bara under 12 veckor, sen är allt som vanligt igen. Det är tur att barnen är stora och både har bil och körkort  :-)

Senior jobbar mycket kväll just nu, så vi har pratat ihop oss om hur vi ska fixa allt här hemma. Han har lovat att hjälpa till så mycket han kan, så jag hoppas att han gör det också. Jag har absolut inget emot att vara ensam så mycket som det blir nu. Jag gillar att pyssla runt hemma, fixa med tvätt och planera hushållet. Jag är en typiskt hemmafru, förutom att jag inte gillar att laga mat - allt annat göra jag gärna!

Jag hoppas verkligen att den här praktiken ska ge mina bägge herrar precis det dom önskar; Junior vill gärna ha ett jobb direkt efter studenten på den här firman och Martin vill ha kunskap, erfarenhet och kontakter. Så det är väl bara att hoppas på det bästa och hålla tummarna.


12 kommentarer:

 1. Jag är en mycket otypisk hemmafru som ogillar både tvätt, städning, matlagning och disk. Jag försöker men det går bara inte; det är så in i norden tråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köket gillar jag INTE, men resten är helt ok :-)

   Radera
 2. Då har du struktur i ditt liv ett tag! Fast det har du väl alltid, fast det är olika vis.

  Jag tycker allt att det flyter på rätt bra här hemma nu. Bara jag har några hållpunkter, för jag måste ha aktiviteter och projekt. Dessemellan njuter jag av att bestämma allt själv. Jag är ingen kocka, precis, men ska nu laga en kallops, faktiskt! Ska bli roligt, och den kommer att räcka till fler ggr.
  Take it easy, så går allt som en dans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å kallops som är så gott!!!

   Radera
 3. Då håller jag en tumme att det blir så

  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 4. tolv veckor kan vara lång tid se till o vila upp mellan all logistik o packande osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, jag har tänkt på det också. Tack för omtanken :-)

   Radera
 5. Vilket eldprov :D
  Det kommer att gå galant. Vi människor är duktiga på att anpassa oss, och vad roligt för killarna att komma ut på praktik.

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killarna har jätteskoj och jag har det lugnt och skönt (iaf på förmiddagarna) :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: