måndag 21 januari 2013

Lär mej tydligen aldrig...

Jag kan inte boka upp mej hela helgen när det är så mycket på jobbet! Jag måste lära mej det!!!

Mina lediga helger är vanligtvis fyra dagar och då måste jag vara ledig i ordets rätta bemärkelse. Jag måste iaf få minst två dagar helt fria med enbart vila och tid för god sömn. Å det har jag inte fått den här helgen och det märks... jag är skittrött och kan varken hålla isär eller ihop tankarna.

På den "lediga" fredagen storhandlade vi först och sen var jag hos tandläkaren hela eftermiddagen. På lördagen hade vi fullt upp på förmiddagen och sen var vi på bio och på söndagen var det också fullt upp med bio och en massa annat. Sista "lediga" dagen är alltså idag... å då har jag en heldag i tingsrätten. Så här kan jag inte göra! Jag måste planera bättre och "luftigare". Särskilt när det är fullt ös på jobbet och jag vet att kvällarna blir jobbiga.

Så nästa helg har jag beordrat mej själv vila! Jag har tom skrivit in det i almanackan.På fredag ska veckan jobbas klart och hemmet fixas, så att hela lördagen kan gå till vila. På söndag firar vi mamma som fyller 70 och sen blir det vila på måndagen innan jobbet tar vid igen på tisdag. Jag måste verkligen se till att jag håller den planen - för just nu mår jag inte bra. Den här helgen blev helt fel!

Tänk att det ska vara så svårt att göra det som är bäst för en. För man (iaf jag) tror ju att man orkar så mycket  vila mer än man faktiskt gör. Jag har en sömnstörning, jag måste vila eftersom jag inte sover bra på nätterna. Jag behöver vila för att fungera. Hur svårt kan det va?

10 kommentarer:

 1. Jo, för dig är det svårt, för du VILL så mycket! Om det står VILA hela helgen, så hittar du på/uppkommer det ändå saker som ska fixas - och det där med bion, det var ju roligheter?
  Kram på Kramens Dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men på lördag så SKA jag vila, det lovar jag!

   Radera
 2. Det där är jättesvårt. Jag är som du, jag vill så himla mycket, och då pressar man in massor i kalendern. Men det kommer surt efter. Tror att enda sättet är att göra som du, skriva in lediga dagar i kalendern så att man inte bokar in något annat. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag pressar inte ens i det, det lixom bara kommer... jag trivs bäst när kalendern är helt ren. Nu är iaf lördagen bokad med mej!

   Radera
 3. Men bästa M.
  Du måste ta hand om dig själv, annars är risken att du hamnar i samma som innan. Jag blev dock superglad att du skrivit in VILA i almenackan :)

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Å jag ska göra mitt bästa för att inte hamna där. Kram!

   Radera
 4. du måste skärpa dig bra att du skriver in vila borde kanske jag också göra egentligen men hinner inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gör vi en deal? Nu har jag bokat min vilodag - nu bokar du din! Ok?

   Radera
 5. Jo du - jag instämmer i den kloka kör som redan "sjungt" här ovan ;)
  Ta vara på dig vännen!

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: