lördag 22 december 2012

Känns så jäkla bra!

Saker och ting faller så sakteliga på plats och allt känns så jäkla bra! När jag vägde mej i måndags hade jag gått ner lite och jag kollade i mina papper och såg att exakt på dagen för två år sedan vägde jag 6 kg mer än idag. Det är drygt en klädstorlek. Så kläderna jag hade i Egypten borde alltså sitta ganska löst i Gambia :-)

Mailen går varm mellan kompisen L i Gambia och mej här i kalla Sverige. Vi har olika beställningar till varandra; hon vill ha lite grejer från Sverige och jag behöver en pålitlig chaufför. Vi hjälper varandra och på tisdag kl 18 väntar hon på oss tillsammans med chauffören när vi kommer till hotellet. Det ska bli så otroligt roligt att träffas igen!

Idag har jag pysslat runt lite, packat, plockat, städat, tvättat, röjt osv. Nu börjar vi se ljuset i all packning. Killarna har rensat sina garderober, så nu när sommarkläderna är packade finns det nästan inget kvar där. Först när alla våra saker är packade får vi se hur mycket kläder vi kan ta med och skänka, men det blir nog ganska mycket. Ett gäng mindre bemedlade tonårskillar borde bli ganska glada  :-)

Efter lunch var det dax för sista gången att besöka ljusrummet. Den timmen gick fort! Jag tvärslocknade när lamporna tändes och värmen slogs på. Och vaknade 50 minuter senare av att ryggen gjorde ont. Vi var 8 personer den här gången och allt var faktiskt tysta och när jag vaknade sov allihop. Vi pratade lite i omklädningsrummet och alla var eniga, det ÄR otroligt skönt att sitta i den där fejkade solen och det gör nytta för både kroppen och knoppen. Behöver ni julklapp till någon mer, så är det en otroligt bra present.

Medan vi var borta skottade Junior och min pappa av garagetaket från snö. Där var väl en halvmeter, tung blötsnö och vi vet inte hur mycket taket klarar. Men nu är det borta! Å nu har Junior bakat ut den sista pepparkaksdegen samtidigt som han visslat på olika julsånger. Det är så himla mysigt att gå runt här och plocka, höra honom så nöjd och känna doften från baket. DET är livskvalitet! Under tiden har Martin städat badrummet, så det doftar rent och fräscht även där.

Senior har precis kommit hem från en lång dag på jobbet. De har haft massor att göra, så han är rätt slut. Så nu blir det mat, Martin lagar fisk, och sen blir det nog lite mer plock och häng i tv-soffan. Imorrn är planen att väskorna ska vara helt packade och att jag ska dammsuga överallt en sista gång för i år. Kommer vi så långt, så har Martin och Junior fått lov att åka på bio på eftermiddagen. Hårda bud  :-)

Ha en riktigt skön lördagkväll!


4 kommentarer:

  1. Så härligt, snart är ni där, i Gambia!
    Pratade just med svägerskan, och vi beklagade oss för bristen på sol. Läser om ljusrummet, kanske vore något.
    God Jul, blev så glad för kort, och lycklig resa, hälsa familjen från mig! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag kl 11 var det 38 grader varmt där så snart har vi vårt naturliga ljusrum. Men du skulle faktiskt testa, det är jätteskönt! Klart du skulle ha ett kort, tack själv! Familjen hälsar tillbaka :-)

      Radera
  2. Jag skulle verkligen behöva ett eget ljusrum!!
    Ha en skön kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får önska i julklapp, ett besök i ljusrum eller kanske en resa... Ha det bäst!

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: