fredag 2 november 2012

Magkänslan...

Sitter här med en olustig känsla i magen efter att ha prata med en kompis idag. Vi pratade om relationer och förhållanden. Om hälsa, livet, familjen och allt annat som pratar om när man inte pratat eller träffats på ett tag. Tyvärr var inte allt helt ok i den här relationen, bristen på kommunikation var uppenbar eftersom bägge är ganska konflikträdda. De vill åt olika håll och försöker på sätt och vis förändra varandra. Svårt att bygga vidare på kan jag tycka.

Att se en vän befinna sej i en situation som inte är riktigt bekväm gjorde mej illa berörd. Jag sa vad jag tyckte och tänkte, precis som jag brukar. Jag bryr mej inte så mycket om ifall min kompis blir arg, det har hänt förr och alltid ordnat upp sej. Man ska lixom inte be om min åsikt om man inte vill höra den. Jag säger förstås inget elakt utan bara hur jag ser på saken, men ibland kan det ju ändå uppfattas som elakt när man säger en sanning. Som i detta fall när jag sa att kompisen fick sluta vara så rädd för konflikter och börja PRATA! Sånt kan ju tas emot på fel sätt, nu gjorde det tack och lov inte det. Det mottogs istället med tystnad och en anings fundersamhet.

Efter vårt samtal, som tyvärr inte blev så långt, fick jag ett sms med ett "tack för att du är en sann vän". Sånt värmer såklart och jag blev otroligt berörd. Jag svarade "glöm aldrig det!" Vi har känt varandra så länge och varit så tajta, men på senare tid har vi knappt varken hörts av eller setts. Jag förstod inte förrän idag att det handlar en hel del om svartsjuka. Bitarna föll på plats kan man väl säga... Hur man nu kan vara svartsjuk på en kompis, det känns orättvist!

Nu har tankarna samlats på hög och jag är en en gång så tacksam för det som Martin och jag har. Här finns ingen svartsjuka, misstänksamhet eller missunnsamhet. Vi har det bra och respekterar varandra till fullo. Jag är väl medveten om att vårt liv är under förändring och att Martin snart kommer att gå på firmafester, after work och en massa annat utan mej. Men jag är inte otrolig. Skulle han hitta på nåt så vet han att han åker ut med huvudet före, det finns lixom inga ursäkter och jag skulle aldrig gå runt och misstänka något utan att ställa honom mot väggen direkt. Om vi inte kan lita på varandra till 100% så är det inte meningen att vi ska vara tillsammans.

Medveten om min kompis dilemma och min egen lycka, känns det lite tudelat. Jag vill min kompis det allra bästa, men kan ju förstås inte lösa situationen. Jag kan bara finnas där bredvid och ge stöd, tips, uppmuntran och råd. Å jag hoppas att vi i framtiden ska kunna ses och prata oftare, vi behöver ju varandra! Vi har en bakgrund och historia tillsammans, det kan ingen och SKA ingen ta ifrån oss!


10 kommentarer:

  1. Man kan bara finnas där för varandra, aldrig fixa varandra. Och att ha någon som finns där för en är stort, väldigt stort. Jag skrev på bloggen för bara lite sedan om en vän - trodde jag - som blev helt vansinnig för att jag inte ställde upp och fixade hennes tillvaro. Hur skulle jag kunna det, jag som inte ens klarar ut min egen? Men jag har funnits där för henne i alla väder, till 100%. Har lyssnat när hon ältat saker i månder, stöttat och gett goda råd. Det ÄR stort att finnas där för någon och att ha någon som finns där för en själv. Men en del förstår inte att uppskatta det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I det här fallet har mottagaren nog inte fattat förrän nu att jag faktiskt menar vartenda ord och alltid kommer att finnas där. Att äntligen nå fram känns jätteskönt.

      Radera
  2. Skönt med vänner som inte hymlar tycker jag rak o öppet ska det va sen kanman ju bli ilsk ibland men det går ju oftast över :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, är budskapet bara ärligt menat och gjort av kärlek och omtanke så brukar det blir bra.

      Radera
  3. Det är inte alltid så lätt att ge råd för man vet inte om mottagaren bara vill ha medhåll. Det kan kännas skönt att få men är det inte rätt så är det klokt att framföra budskapet som du sa. Rak, ärlig på ett trevligt sätt är en god egenskap!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu blev det ju bra. Frågan är bara hur det blir i deras förhållande efter detta...

      Radera
  4. Det tog lite tid för vännen att förstå det bara :-)

    SvaraRadera
  5. Idagens förhållande skall männen och kvinnorna ha jämställdhet och duktiga på att klara sig själva. Det bäddar direkt inte till att bygga på beroendet. För att vi skall vara tryggare bör vi våga vara beroende av varandra på många områden. Det är då tillit och förtroendet växer. Beroende har fått så dålig klang. Ett sunt beroende ger harmoni.
    Jag är för kärleken Bless♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så rätt! Jag tror också att man måste våga visa sej sårbar inför varandra och ta emot den andres värme och omtanke. Jag behöver kanske inte min man för att överleva, men jag behöver den rikedom han tillför mitt liv. Vänner behöver man däremot på ett annat sätt, men det glöms ofta bort.

      Radera
  6. Kikar in här då o då efter du besökt mig, gillar verkligen din blogg.
    Men ibland så skrämmer den mig lite för............ ja, det är nästan som att jag skulle kunna ha skrivit inlägg i din blogg!
    Tycker, tänker, resonerar o värdesätter mkt lika i mkt! :)

    Ang vänskap ska jag sätta mig när lillen sover middag o skriva ett inlägg om det. OM ensamhet som kan komma i vuxen ålder trots att man har kärlek/familj...

    En vän som dig skulle jag vilja ha efter att ha läst detta inlägg. Det är nog därför jag är ensam för att få är som du o få är som mig - folk är inte raka o ärliga o är man det till dem brukar de oftast ta illa vid sig men - jag vägrar att ljuga o hålla saker inne för att göra människor tillfreds. Man kan vara rak o ärlig på ett snällt sätt för jag skulle aldrig vilja vara elak naturligtvis! :D
    Men frågar ngn mig nått, ber om råd så svarar jag utifrån mig o mitt tänk, säger inte att min vilja är ngn annans lag - men om inte folk kan ta det så tycker jag att de ska låta bli att fråga!
    En VÄN ska man kunna vara den man är inför, man ska vara den man ÄR som vän...
    Att ha ngn som bara mjäkar med mig - nej tack! Jag behöver andra tankar, andra ideér, andra synsätt att bolla med för uppenbart så funkar inte mitt egna vid olika situationer! ;)

    Ha en toppenfin måndag o resterande vecka!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: