onsdag 14 november 2012

Den lilla horan...

Idag skulle man kunna skriva om SD-politikern som sa mindre smarta saker till förbipasserande för en tid sedan. Man skulle också kunna skriva om ostkakans dag eller diabetesdagen som jag också tror att det är... eller att det är Astrid Lindgrens och Tilde De Paulas födelsedag... men det gör jag inte för det gör ju så många andra.

Istället skriver jag om resor eller rättare sagt vaccinationer. Vi ska ju snart iväg, bara 40 dagar kvar nu. Biljetterna betalades här om dagen, så nu är nästa hela vår buffert borta - bara att börja spara igen. Men det känns ändå skönt att betala resan kontant, det är ju många som tar lån för att betala sina resor. Det man inte tänker på är att det inte bara är själva resan, mat och boende som kostar. Beroende på vart man åker ska man ju vaccineras också... och vaccinationer är DYRT!

När vi åkte till Tanzania 2010 var vi tvungna att gå igenom vårt grundskydd och fylla på det mesta. Alltså slipper vi en stor del av kostnaden nu; Gula febern och twinrix är också fixat och de kostar mest. Men vi måste ha malariatabletter och bara receptet kostar 150-200 kr per skalle, sen ska pillrena hämtas ut också. De är INTE billiga. Men det får man ju ta när man åker till konstiga ställen, man vill ju inte dra på sej malaria lixom...

Att resan kostar si eller så mycket veta man ju, det står ju i bekräftelsen. Men hur många räknar med alla kostnader som sedan kommer? Det kan handla om flera tusen för en familj. Är man lite smart och tänker åka till många konstiga ställen, ja... då är det "bara" att ta alla resor på en gång och på så sätt behöver man bara vaccinera sej en gång  :-) Smart va? Fast det är klart, mycket pengar blire...

Det är nog bara att bita i det sura äpplet och betala. Vaccinationscentralerna är iaf billigast och vet bäst, men även de skiftar en del i pris - så jämför! Sen är det bara att pynta och se glad ut. Snart åker vi!!!


6 kommentarer:

 1. Så underbart ni kommer att få det! Väl framme. Önskar att jag ockås var modig nog att åka iväg. Eller tror jag är rätt lat, vill ha saker serverade när jag åker bort.... Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så skönt! Vi är tvärtom, vi vill göra så mycket som möjligt själva. Men det beror nog mest på snålhet :-)

   Radera
 2. oh vart skall ni resa? och btw gillade din öppning av inlägget väldigt bra! :)

  Jag tror dessutom att det är en vinst och vaccinerar sig innan resor, man kan spara mycket tid, pengar och sjukhusbesök om man gör det och slippa bli sjuk när man åker iväg, eller kommer hem!

  Ja, därför köpte jag lite lösgodis i affären, för unna mig, mår lite bättre när jag mumsar på det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åker till Gambia! Å det ska bli så himla skönt!Ja, blir man sjuk så kan det gå mycket pengar...

   Radera
 3. Haha, härlig rubrik!
  Mm, är det så sjukt dyrt med vaccin. Jag som är spruträdd och en liten fjant när det kommer till sprutor vill ha betalt för att utsätta mig för det. Men att det är så dyrt. Galet!!

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rubriken föll tydligen fler i smaken, för besöken var många idag :-)

   Jag kan hålla handen när du ska vaccinera dej :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: