
Så när jag ändå skulle handla idag köpte jag hem grejerna som stod i receptet och på eftermiddagen körde jag igång. De godaste kakorna är de misslyckade, så jag kände mej ganska säker på att tom jag skulle klara av detta.
Kaksmeten gick snabbt att göra, men blev lite konstigt i konsistensen. Jaja, den gick iaf att göra några långa korvar av som jag plattade till och körde in i ugnen. De skulle stå inne 15 - 20 minuter, men eftersom jag gillar ogräddat så fick de bara stå 15 minuter. De såg inte kloka ut, men som varma var de supergoda! Jag som inte ens gillar kakor :-)

Chokladkakor med lakritskola
100 g smör,
1 dl brun farin,
2 msk ljus sirap,
2 msk kakao,
2,5 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,
1 tsk vaniljsocker,
ca 40 gr (jag tog 60) lakritskola typ kick.
Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Lägg ut den i mindre längder på en plåt och platta till dem. Grädda i 175 grader i ca 15-18 minuter. Låt svalna och skär upp i mindre bitar. Det ska bli 24 bitar, men jag fick ut 26. 2 PP per bit om du är Viktväktare och räknar ProPoints :-)

Spännande med nya kakor!
SvaraRaderaÅh fy! haha
SvaraRaderaÄlskar choklad och jag älskar lakrits men i kombination känns det verkligen inte som en hit (för mig alltså)....
men jag kan inte baka kakor
SvaraRadera