onsdag 26 september 2012

YES!

Jag har sovit uselt inatt! Jag kunde inte somna och sen sov jag oroligt hela natten. Hunden snarkade. Mannen snarkade... framåt morgontimmarna somnade jag ordentligt, men då var det ju snart dax att gå upp. Så idag är jag TRÖTT å man blir ju knappast piggare av gråväder med duggregn.

Men lite glad blev jag ändå, eller MYCKET glad! Här hemma väger vi oss på måndagar och nu har det stått ganska still ett tag. Men strax innan helgen körde jag igång rejält igen och även om måndagens vägning var +-noll så kände jag i morse att nu har det nog hänt något. Så jag tjyvvägde mej och kunde konstatera att jag känner min kropp ganska bra ändå. 0,5 kg NER! Yes! Så här lite var det 8 år sedan jag vägde!!!

Nu ska jag vänta ett par veckor till, så att vikten är stabilt under översta BMI och sen ska jag ringa min husläkare och fixa remiss till operation. När jag skriver om vikt så får jag många kommentarer om att jag inte ska stirra mej blind på vågens siffror utan känna på kroppen hur jag mår. Men när en operation står på spel, så är det vågen som gäller som måttstock oavsett om man vill eller ej. Man får inte göra en bröstreducering om man har ett BMI som är högre än 25. Så är det bara! Å jag vill vara på den säkra sidan (om sjukhusets våg skulle visa fel) och väga som mest runt 24 i BMI. Sen slutar jag när jag mår som bäst och trivs.

Så idag är jag glad, trots den dåliga sömnen. Den som aldrig varit överviktig kan inte förstå hur det känns att se sej i spegeln och faktiskt börja gilla det man ser. Att det inte fluffar över här och där är hur härligt som helst! Jag kan ju fortfarande inte ha framknäppta skjortor eller snygga blusar, eftersom de ser ut som tält på mej. Så blir det när man behöver stl 46 för att nå om bysten, men bara är stl 36 i midjan. Jag kan bara drömma om hur det kommer att se ut när jag är proportionerlig och kläderna sitter som de är menade. Jag har ju aldrig haft samma storlek över hela kroppen och vet inte hur det kommer att se ut när alla kläder passar  :-)

Så trots dålig sömn och dåligt väder är jag glad!!!


14 kommentarer:

  1. Ibland är det de lilla som ska till !!! Grattis ;0)

    SvaraRadera
  2. Oj, dubbelsnarkning oxå ! Då förstår jag du hade svårt att sova

    SvaraRadera
  3. Snarkning kommer med åldern också, tyvärr.....
    Vi snarkade båda två här, men ingen kände själv att den snarkade.
    Ja, nu ligger jag här och snarkar själv - om jag nu gör det? Men har börjat lyssna på radion, den står på lite försiktigt hela natten, jättetryggt och skönt, då jag vaknar till, somnar lätt om igen.
    Grattis till viktminskningen! Keep on!

    SvaraRadera
  4. Jag har heller aldrig haft samma storlek över hela kroppen, men det beror på att jag har smala axlar och väldigt liten byst. Och numera är skillnaden ännu större, eftersom jag lider av bukfetma. :(
    Keep up the good work!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Suck - den där förbaskade vågen som är allt annat än snäll just nu! Ost är min stora passion och det är INTE bra! ;)
    Svar: Tråkigt att du missade en elefanthjord när du var i Tanzania. Självklart måste du återvända någon gång och inte missa det fantastiska djuret! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ingen matpassion, gillar inte ens att äta egentligen. Å då är ju limpmackorna och godiset en räddning... inte! Men jag kämpar på!

      Ja, vi såg ju elefanter, men ingen stor hjord. Så det är klart att vi måste tillbaka :-)

      Radera
  6. Åhhh jag saknar min snarkande hund :) Henne kunde jag vakna av och tro att det var "jordbävning" eller nåt sånt på G ;)
    Det var dock de enda snarkningarna jag villigt kan erkänna att jag accepterade ;) För annars är jag ingen vän av dem!!

    Och vad det gäller en våg... så har jag GÖMT våran i tvättstugan UNDER gallerkorgarna!! Och där står den bra!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hundens snarkningar är nästan gulliga, nästan...

      Jag jobbar ju med vikt och måste ju se ok ut, så min våg står i sovrummet fullt synlig. Du kan få låna den :-)

      Radera
  7. Grattis till din framgång, jag har inte haft samma problem men kämpar själv just nu med vikten men det går trögt men antar att så småningom komme rjag kanske ner till mitt mål...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan bara man vill, även om det kanske tar lite tid. Lycka till!

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: