torsdag 24 maj 2012

Fantastiska Facebook!

Jag har ju fixat planeringen för skytteklubbens Jubileum & Invigning, det vet ni ju vid det här laget. Måååånga timmar har gått åt, men ändå har det gått förvånansvärt lätt och allt är tack vare internet och särskilt Facebook!

När jag jobbade med sånt här för ungefär 100 år sedan på SF, så fick vi använda telefoner och kunde förstås bara knyta ihop allt på dagtid och när folk var anträffbara. Det gick åt massor med tid bara för att jaga folk, väldigt få hade mobil också... Ja, det var på tidiga 90-talet...

Den här gången har jag fixat det mesta via Facebook. Jag har kunnat kontakta folk när jag haft tid och de har svarat när de haft möjlighet och lust. Det känns nästan som man kikar in oftare på FB än sin mail, eller man kanske gör det samtidigt? Hur som helst så har FB underlättat min planering enormt och idag upptäckte jag ännu en gång vilket bra redskap det är  :-)

I en av FB-grupperna planerar vi en picknick och en av deltagarna erbjöd sej att ta med sin bil som scen om någon ville spela eller nåt. Som vi letat efter en scen till vår stora dag! Å här fanns det en, iofs till en annan grej - men inget hindrar ju att man frågar... så jag slängde iväg ett mail via FB och fick svar nästan direkt; klart han kunde hjälpa oss!

Så när jag i princip hade gett upp och bara tänkt att rulla ut en matta eller nåt, så löste sej den allra sista pusselbiten också. Allt tack vare FB  :-)

Skickar man iväg en fråga på sin FB-status får man oftast en mängd varierande svar och alltid kan man använda något. Att skicka iväg mail till folk man inte känner gör inget, eftersom man oftast har någon gemensam bekant och lixom känner till varandra ändå. Å vad man än tycker och tror om Svenskar, så är det faktiskt himla hjälpsamma. De flesta vill väl och kan de så hjälper de till. Det har jag fått bevisat många gånger under min planering.

Jag önskar att alla som av princip ratar Facebook åtminstone vågade prova. Man vet ju inte vad man missar om man inte vågar prova...


4 kommentarer:

  1. Javisst, jag "gillar" FB och dess möjligheter! Det är bara att skapa sekretess på det man inte vill ha ut.

    SvaraRadera
  2. Jag använder visserligen Facebook, men jag kan inte påstå att jag är särskilt entusiastisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske beror lite på hur och vad man använder det till? För oss som egna företagare är det suveränt!

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: