lördag 17 mars 2012

Ännu en knut är löst

Det har varit några olösta knutar som jag gått runt och försökt hitta lösningen på. Igår löste ytterligare en upp sej. Äntligen har jag fått offert på badrummet och exakt datum då renoveringen börjar. En stor tyngd lyftes från mina axlar, så otroligt skönt!

Det här med badrumsrenoveringar är ett kapitel för sej. Vi har haft en gäng byggföretag här och fått en mängd olika offerter. Den första skulle ha 134 000 för jobbet! Jag bara skrattade åt honom, det var ju ett skämt! Skulle vi få guldkranar med diamantutsmyckning eller??? Han fick inte jobbet...

Nästa låg på runt 96 000, jag skrattade åt honom också... sen var det ett gäng som var här men aldrig hörde av sej igen. Den måttligaste och faktiskt dittills trevligaste låg på 49 000, och sen rotavdrag på det. Nu började det bli mer rimligt, men samtidigt kändes det ändå som alldeles för mycket oförklarliga kostnader. Så det fick bli att börja tjata på Tomten, vår privata snickare  :-)

När han fick höra de andras priser sa han direkt att deras offerter var orimligt höga och att han kunde ge mej ett bättre pris. Problemet med Tomten är bara att han har så otroligt mycket jobb och lite med tid... men han kom iaf ganska snabbt hit för att titta och sa att han skulle lägga sej mycket lägre. Problemet var bara att offerten aldrig kom... och jag tjatade... datumet spikades, men fortfarande visste jag inte hur mycket det skulle kosta. Men igår kom han äntligen hit igen och några timmar senare ringde han och gav mej priset; 32 000 + ca 4000 i material, efter ROT-avdraget hamnar vi på ca 19 000 inklusive lunch  :-) Tomten är väl medveten om att den som jobbar hos oss alltid får lunch på dagarna. När man ser skillnaden i pris kan man ju undra hur de andra har räknat...

Nya duschväggar är beställda och idag ska vi iväg och kolla på vägg- och golvbeklädnad. Det blir plastväggar och plastgolv, en tät bunker! Den här gången ska vi vara skyddade mot vattenskador, hur tråkigt det än är med plast. Men så får det bli! Inte en droppe ska kunna tränga igenom!

Så den 10/4 kör vi igång! Under påsken ska vi måla tak, sätta upp nya lampor och riva ur det vi kan göra själva. Tomten river, byter golvbrunnar, flytspacklar golvet och lägger nytt värmegolv och mattläggaren sätter mattan och väggarna och sen monterar Tomten det som vi inte kan och vi gör resten. Två veckor senare ska allt stå klart igen! Å det ska bli så himla skönt! Då är nämligen hela huset genomgånget och fixat!

Inte en enda större renovering kommer att behöva göras inom de närmaste 20 åren. Å då är vi pensionärer och kan göra som vi vill  :-) Jag ser absolut inte fram emot renoveringen, men jag ser väldigt mycket fram emot att det ska bli klart!

Dax att göra lite nytta!
.

2 kommentarer:

  1. Hej fd. ensamma mamman !
    Utan att vilja skryta så vårt lilla badrum i innerstan gick på 203.000:-- detta pga att jag inte kunde få ngt rotavdrag!
    Det blev fint men inget lyx, golvet bilades upp och alla ledningar gömdes under likaså på väggarna och 5 veckor utan toa, 7 tr ner till tvättstugetoan. Hade en Porta Potti i sovrummet,praktisk men äcklig,kan få min om ni behöver ,,,, och damm, damm, dammm överallt. Lycka till !

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: