torsdag 13 oktober 2011

Favorithotell?

Det har kommit en ny sajt; Topphotell, där man kan hitta olika typer av hotell och annorlunda boenden. Jag kollade runt lite där och började fundera på var vi bott och vad som är mitt favorithotell... svårt när man rest mycket... men ett var i Dubai. Tror stället hette Starhotell eller nåt sånt... det hade iaf pool på taket som ungarna älskade! Att ta hissen upp till poolen på taket var hela semesterns höjdpunkt och dessutom fick vi göra det varenda dag i två veckor! Utsikten var fantastiskt, man såg hela stan från solstolen  :-)

Utsikt från Kitchanga Lodge
En annan favorit finns i Tanzania, ute i bushen hos Pepe! Där bodde vi i tält som man hade byggt in i små hyddor. Vattnet var iskallt i duschen men det gjorde inget när man visste att elefanter och lejon passerade hyddan. Att vakna till soluppgången där var helt fantastiskt! Å andra sidan var hotellet på Zanzibar inte heller helt fel. Kichanga Lodge låg ganska högt över havet och från killarnas lilla "annex" hade man en otroligt utsikt över det turkosblå vattnet. Där trivdes vi himla bra!

Det finns många coola ställen att bo på; man kan bo i olika trädkojor i Sverige. Det skulle jag vilja testa  :-)  Något som kanske inte är en favorit men som var ett kul ställe var Circus Circus i Las Vegas. Hela hotellet var utformat som en circus med föreställningar dygnet runt och clowner överallt. Helt galet, men det mesta är galet i Las Vegas...

När vi letar hotell brukar vi surfa runt på olika sidor på internet. I vårt fall handlar det mest om pris och tillgänglighet. Det ska ligga centralt och ha frukost i priset. Många av mina vänner har jobbat som reseledare och har många bra hotell på lager. Så genom att fråga och sedan leta själv brukar vi lyckas hitta bra ställen att bo på för en inte alltför dyr penning.

Hur hittar du bra boende och vilket är ditt favorithotell?

.

2 kommentarer:

  1. Har just inga favoriter det blir vad det blir hygglig till BRA standard ska det va! Skulle (kanske) vara kul att testa ishotellet i Jukkasjärvi? Vad tror du/ni?

    SvaraRadera
  2. Absolut! Dit vill jag oxå! Jag behöver kanske inte sova där, men jag vill iaf se det.

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: