torsdag 6 oktober 2011

Är alla lika osjälviska?

Har ni skrivit samboavtal? Eller äktenskapsförord? I Aftonbladet kan man läsa om Camilla Läckberg och Martin Melin som skrivit äktenskapsförord. Detta innebär att Camillas pengar är hennes egna och Martins pengar är hans egna, oavsett vad som händer. Tydligen var detta på Martin Melins initiativ och det tycker jag att han ska ha all heder för.

Jag undrar hur många som tänker som de två? De som har väldigt mycket pengar antar jag... men även jag faktiskt. Jag har skrivit testamente och där framgår klart och tydligt att mina barn ska ärva mej och deras blivande partners inte får ett öre. Martin står faktiskt också på bar backe... å det är han helt ok med. Om vi skulle gifta oss har vi redan kommit överrens om att skriva äktenskapsförord så att han inte får med sej något av barnens arv vid ev skilsmässa eller dödsfall.

Det kanske låter hemskt att tänka och göra så. Men det är ju faktiskt mitt hus som barnen har störst rätt till. Eftersom Martin förstår hur jag tänker och tänker likadant så finns det ingen konflikt i detta.

Hur tänker ni? Har ni skrivit några papper? Vågar ni ens tänka tanken om skilsmässa eller död?

.

5 kommentarer:

 1. Detta är superviktigt!
  Bra att du skriver om det också.
  Vi skrev papper väldigt tidigt.
  Nu är det ju så att man kan inte testamentera bort sina barns laglott.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag vet att man inte kan testamentera bort barnens laglott, men har jag inte skrivit något måste de dela med min eventuella make eller sin blivande partner vid ev skilsmässa. Å jag vill ju inte att mina pengar ska gå till någon som jag kanske inte ens vet vem det är...

  SvaraRadera
 3. Frågan är ju, är det själviskt eller osjälviskt att skriva äktenskapsförord - eller att skriva testamentet så som du gjort?

  SvaraRadera
 4. Bra fråga! Men jag ser det som att jag ser till mina barns bästa och det är det viktigaste för mej.

  SvaraRadera
 5. Men det kan ju betraktas som själviskt, eller hur?

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: