lördag 10 september 2011

Farliga jobb...?

Att vissa jobb är farligare än andra vet man ju, men detta är sjukt! Ingen ska behöva bli misshandlad i jobbet, oavsett om man är p-vakt eller något annat! Det finns några som frågar om jag inte är rädd när jag utför mitt uppdrag som nämndeman i Tingsrätten. Jag kan ärligt svara nej på den frågan.

Som nämndeman sitter man med under rättegången längst fram i salen, man lyssnar på alla inblandades olika berättelser och sen beslutar man om och avkunnar en dom. Mitt namn finns med på alla papper i målet och är alltså offentligt. Men jag har aldrig varit rädd eller blivit utsatt för något hot. Jag har blivit JO-anmäld en gång, då var det en pappa som kände sej diskriminerad. Men han anmälde ALLA på hela Tingsrätten, även tjänstemännen. Så när det var dax för honom att komma tillbaka och fortsätta förhandlingen var man tvungen att kalla in folk från andra kommuner. Han vann inte då heller, så jag vet inte hur han fortsate efter det...

Vi har haft ganska många mål där P-vakter råkat illa ut. Någon som fick en p-bot slängd i ansiktet på ett sånt sätt att ansiktet skars upp... aj! Någon som fått en smäll och några som blivit hotade. Så det är nog ett jobb som jag inte skulle ta eller kunna rekommendera. Men med tanke på allt detta så hoppas jag att de har bra betalt, de gör ju bara sitt jobb!

Nästa vecka har jag tre dagar i Tingsrätten. Det var länge sen nu, så det ska bli kul att komma tillbaka. Undrar vad jag får för mål... kanske hot mot p-vakt  :-)

.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker illa om när någon går handgripligen på en som utför ett tillsagt jobb! Det är inte människan man ska gå på, det är isf myndigheten!
    Ha en skön lördag!

    SvaraRadera
  2. Då är vi två som tycker så!
    Ha en fin dag själv :-)

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: