onsdag 10 augusti 2011

NU!

Hur bra är ni på att leva i nuet? Att insupa och vara medveten om vad som händer just precis nu. Det är svårt tycker jag och jag försöker ändå göra det nästan hela tiden. När jag vaknar på morgonen tittar jag ut genom fönstret och försöker att verkligen se det jag ser. Jag sträcker på mej och försöker verkligen att känna min kropp och hur jag mår. Jag försöker att leva nu och inte tänka på allt roligt som ligger framför mej. Ibland går det bra - ibland går det mindre bra...

Här på Öland är det lättare än hemma i Tumba. Att gå en promenad i skogen här är en helt annan sak än hemma. Här kan man inte göra annat är njuta av att bara vara här och nu, särskilt när man ser rådjuren lugnt beta när man passerar eller när man blir omkörd av tre ryttare på häst. Allt är tyst och stilla, det är bara vi och naturen. Då är man helt i nuet! Man har det lixom så bra att man inte behöver något annat. Å det kanske är det som är hela grejen; att vara så nervarvad att man inte behöver se varken framåt eller bakåt. Man behöver bara NU.

Annars är jag ju en sån människa att jag planerar långt framåt, gärna närmaste 12-18 månaderna. Men jag vänder inte blad i kalendern förrän på lördagar ändå... för att inte stressas. Jag vill veta hur helgdagarna ligger under närmaste året, så jag vet när jag får ledigt nästa gång. Men det är allt! Möten, läkarbesök mm, det ser jag när de dyker upp. Roliga tävlingar kommer jag ihåg ändå  :-)

Hur gör du för att leva i nuet? Bryr du dej om det alls? Behöver man bry sej?

.

3 kommentarer:

 1. Hej! Jag är så illa tvungen att leva i nuet. Just nu kan vi inte planera NÅGONTING egentligen, fast vi måste ju för drömmarnas skull.
  Jag har varit med om detta tidigare, då min lilla var så illa sjuk......
  Carpe Diem, så gott det går!

  SvaraRadera
 2. Haha, Jag tittar alltid i almenackan på söndag kväll. Nuet, en svår nöt att knäcka. Jag skriver många listor, skickar smsosv så jag kan slappna av.

  SvaraRadera
 3. Ja Gerd, det är ju så när man har sjukdom runt sej... Men man fångar dagen så gott det går :-)

  Morsan: jag har nästan lyckats släppa listskrivandet, men det fanns en tid då jag inte kunde leva utan det.

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: