fredag 22 juli 2011

Vems är felet?

I gårdagens nyheter kunde man höra om den 22-åriga mc-förare som körde ihjäl sej här i Stockholm. I dag kan man läsa att det inte var hans fel... Kolla här!

Grabben har inget mc-kort och äger heller ingen mc, ändå är det alltså polisens fel att han tar en mc som tillhör hans pappa, kör i 250 knyck, MED SKJUTS, inte stannar när Polisen upptäcker honom - utan kör in i en avspärrning och dör. Jag fattar inte hur det kan vara polisens fel? Hade han inte tagit mc´n hade detta aldrig hänt!

Är man 22 år gammal ska man veta bättre än så. Att som 17-årig flickvän sedan sätta sej bakpå är inget annat än korkat. Jag har en känsla av att 17-åringens mamma har en ångest som knappt går att beskriva. Tacksam för att hon lever samtidigt förbannad för att hon tog risken. Grabben som körde kanske ska vara "glad" att han dog i olyckan, annars kanske tjejens mamma hade fixat honom. Det hade iaf jag gjort om det varit min dotter som suttit bakpå.

Det ligger i människans natur att skylla ifrån sej, särskilt vid chock. Men i detta fall är det ju solklart att grabben orsakat alltihopa själv. Polisen ska stoppa galningar i trafiken och han var en sån. Det var ju inte så att Polisen placerade honom på mc´n och gasade åt honom.

Ibland måste man ta ansvar för sina handlingar. Vad hade hänt om han själv överlevt och tjejen gått åt? Hade man skyllt på polisen då också? Eller kanske på tjejen? Ett är nog säkert: den 17-åriga tjejen kommer nog inte sätta sej på en mc på ett tag...

Mina tankar idag går till familj och anhöriga. Jag kan bara föreställa mej hur de mår. Skulle jag få höra att Junior kört på samma sätt, den dag han har sitt mc-kort, då lovar jag att jag kommer att vidta åtgärder. Typ låsa in honom eller flå honom levande... men jag tror inte att jag kommer behöva fundera ut något straff. Han känns vettigare än den där 22-åringen faktiskt. Men det återstår att se...

.

8 kommentarer:

 1. BRA SKRIVET, håller med i allt.
  Jävla idiot.
  Jag är glad att ingen oskyldig människa dog. Han orsakade detta själv, varför kör man i 250 km i timmen, finns för fan ingen anledning.

  SvaraRadera
 2. Verkar, med din retorik, att det var BRA att killen dog, istället för tjejen?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du har helt rätt i ditt resonemang.
  Det är lätt för föräldrarna att i chock lägga skulden på annat håll, men faktum kvarstår, han gjorde fel.
  Ha en bra helg!

  Anneli

  SvaraRadera
 4. "Grabben som körde kanske ska vara "glad" att han dog i olyckan, annars kanske tjejens mamma hade fixat honom. Det hade iaf jag gjort om det varit min dotter som suttit bakpå."

  Ja, för det är killens fel att tjejen, 17-år, är så pass förståndshandikappad att hon sätter på sin pojkväns MC och åker i över 250 km/h samtidigt som hon HETSAR (läs hennes egna ord på sporthoj.se) killen att åka ifrån polis och dylikt. Ja, det är ju aldrig kvinnor/flickors fel, utan männens.

  SvaraRadera
 5. Det är aldrig bra när någon dör på det här sättet. Det är tragiskt och framförallt onödigt.

  Att tjejen skulle ha hetsat honom har i mitt tycke inte med saken att göra. Hon var 17 han var 22, han borde kunnat stå emot. Fortfarande är det HAN som kör utan körkort, för fort, mot rött mm. Det var HANS val.

  SvaraRadera
 6. Nej att hitta på URSÄKTER för DÅRAR och SKYLLA på polisen som försöker hindra idiotier samt förhoppningsvis skydda oskyldiga!

  SvaraRadera
 7. Marlene: Naivt och korkat. Det spelar ingen roll om mannen är 22-år och tjejen är 17-år, då båda befinner sig i den ålder man normalt har den kognitiva förmågan att ej befinna sig i den relevanta situationen.

  HON åkte med en som saknade körkort. HON valde han som pojkvän (och hetsade honom, i uppenbarligen stressad och utsatt situation, att försöka fly).

  "Vems är felet?"

  Uppenbarligen är det alltid männens fel i dagens Sverige, sponsrad av statsfeminismen. Kvinnor är oskyldiga och offer i alla lägen.

  SvaraRadera
 8. Jag skriver om ett enda fall, detta fall, där det bevisligen är MANNENS fel. Hur det ser ut i andra fall när det gäller framför allt i trafiken vet vi... männen är oftast de skyldiga. Det är inget jag hittat på, det visar statistiken tydligt. Tar du däremot snatterier, så är det oftast kvinnor.
  Jag hävdar fortfarande att en 22-åring borde vara klokare än en 17-åring.I detta fall har tjejen hetsat, men det är inte olagligt. 22-åringen VISSTE att han körde olovligt, mot rött och enkelriktat och alla vet att detta är att bryta mot lagen. Och har man trotsat lagen får man också stå ut med straffet. Tyvärr blev detta straff lite väl hårt, men det kunde gått mycket mycket värre.

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: