tisdag 18 augusti 2009

Ciderkyckling på begäran :-)

Nu kommer receptet:
(Ur VV´s kokbok, Lev Livet Lättare)


1 portion


1 kycklingfilé

2 dl cider light

2 krm örtsalt

1/2 krm svartpeppar

2-3 skivade champinjoner

1/2 grön paprika, tärnad

1 morot, skivad

1/2 tsk vetemjöl

1 msk matlagningsgrädde (max 7%)

1 1/2 dl kokt ris

1 tomat i skivor


Koka kycklingfilén hel i cider, krydda med örtsalt och peppar ca 20 min eller tills kycklingen är klar. Sila spadet och koka upp det, lägg i grönsakerna´, spara hälften av paprikan. Sjud ca 5 min- vispa i mjöl blandat i grädden. Skär kycklingen i bitar och lägg i, smaka av med salt och peppar. Servera med ris och tomat. Strö över resten av paprikan.


Detta bli 4,5 -5 points per portion beroende på vilken % man har på matlagningsgrädden.
Om det är gott? Det får vi se på fredag :-)

.

2 kommentarer:

  1. Åh! Det låter gudomligt gott!!! Måste testa!

    SvaraRadera
  2. Superbra recept - det skall jag testa efter semestern - ser jättegott ut och låga points

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: