söndag 24 maj 2015

Schlagerfinal i Ryssland?

Som många andra såg vi förstås schlagerfinalen igår och blev precis som de flesta andra jätteglada över att Måns tog hem segern. Går finalen i Stockholm så är vi de första som köper biljetter  :-)

Ett tag såg det ju ut som att Ryssland skulle ta hem allt och många såg skräckcenarior framför sej. Skulle det isf bli bojkott av hela tävlingen? Skulle folk med "fel" sexuell läggning (enligt Putin alltså) bli fängslade vid ankomst? Frågorna var många men svaren få kan man väl säga. För egen del så försökte jag se möjligheterna med en final i Ryssland. Skulle det kanske vara en dörröppnare till lagförändringar i landet? Även Putin måste ju förstå att hans diskriminerande inställning till bla hbtq skulle ställa hela finalen på spel och ge honom ett väldigt dåligt anseende. Skulle detta vara en möjlighet att få honom att ändra sej och kanske tom skriva om lagen? Skulle en vinst till Ryssland kanske vara ett sätt att göra historia? Skulle regnbågsflaggorna faktiskt ha vajat i vinden i hela Ryssland? Jag vill gärna tro det. Men Sverige vann och vi får inte veta hur det skulle bli, iaf inte den här gången.

Något annat jag funderade på var alla urringningar. Men asså? Hur lång ner kan en urringning egentligen gå utan att den går för långt? Vissa såg verkligen inte kloka ut! Å inget att visa hade de heller... jag menar: ska man ha en urringning som är snygg så måste man ju ha lite att visa också... eller? En av poänguppläsarna hade verkligen tagit det ett steg längre än alla andra, ni kan se bilden här ovan. Jag vet inte om urringningen går hela vägen ner till skrevet eller om det är en annan färg på nedre delen av kjolen, men snyggt är det iaf inte! Å jag fattar inte grejen...

Nu är jag en av dem som tycker att både V-ringat och urringat är snyggt och har det ofta själv. Men man behöver ju inte dra det hur långt som helst. Lite ska väl lämnas till fantastin? Har jag hört...

Nu verkar jag rätt ensam om att kunna se något positivt med en final i Ryssland, men jag är definitivt inte ensam om att tycka att de där urringningarna var bedrövliga. Vad tycker ni?


1 kommentar:

  1. Urringat i alla ära men jag håller helt med dig......Lämna lite åt fantasin!
    Jag ska helt ärligt erkänna att jag tittade inte på schlagern. Jobbade men jag hann hem till Måns framträdande och även där ska jag erkänna att fast jag lyssnat på låten "många" gånger så tycker jag inte den är bra...... Resten av bidragen kan jag inte uttala mig om.

    Önskar dig en skön dag.

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: