Då sparkar vi igång en ny tävling!
Den här gången kan två av er vinna Viktväktarnas kokbok Smart Vardag av Amir Kheirmand. Kokboken bjuder på massor med härliga maträtter som passar oavsett om du följer Viktväktarnas program eller ej.
Tävlingsreglerna är som vanligt enkla:
* Följ bloggen på FB HÄR!
* Berätta vilken som är din favoriträtt (och gärna hur den lagas) i en kommentar här nedan och ange även din mailadress.
* Dela gärna inlägget på din egen FB så får du en stjärna på himlen :-)
Tävlingen avslutas 8/5 kl 23.59
Lycka till!!!
Min älsklingsrätt är nog taco på nötfärs eller med kyckling och mycket olika grönsaker till
SvaraRaderakajo56@yahoo.com
Min absoluta favoritmat är tacos, det skulle jag kunna äta flera gånger i veckan. Det går ju att variera på så många olika sätt, mer eller mindre nyttigq
SvaraRaderaGrillat i alla former! Jag brukar trä grönsaker på spett och ha till köttet/kycklingen. Och en härlig sallad med blandad sallad, gurka, körsbärstomater, vattenmelon och hackade örtkryddor. Så gott!!
SvaraRaderaJenand69@gmail.com
Vår familjs favoriträtt är lax i ugnen och kokt potatis. Använder hel laxsida som läggs i ugnsform och saltas på detta breder vi ut skagenröra samt extra hackad lök och dill. In i ugn 175 grader samtidigt som potatisen kokar. När potatisen är färdigkokt är laxen färdig. Serveras med sallad. I vår sallad har vi blandsallad, gurka , tomter oliver och fetaost. Smaklig spis. Barnen blir överlyckliga när det vankas lax.
SvaraRaderaMin favoriträtt nu på våren är kycklingspett. Olika smaksatta tex chili, grillkrydda osv. Med olika lätta dressingar till, smaksatta med chili och annat. Hemmagjord pizzasallad och massor av olika uppskurna grönsaker och frukter som mango och ananas. Mumsmums.
SvaraRaderaBaconinlindad kycklingfilé
SvaraRaderaSmartPointsvärde värde: 10
Portioner: 4
Ingredienser
4 små Kycklingfiléer
4 skivor Bacon
½ dl Olivolja
4 msk Soja
6 msk Chilisås tomat
2 tsk Sambal oelek
3 klyfter Vitlök
2 st Lök
2 dl Hönsbuljong
2 dl Fraiche 5%
2 tsk Majsstärkelse
Instruktioner
1. Blanda olja, soja, 4 msk chilisås, 1 tsk sambal oelek, pressad vitlök och finhackad lök till en marinad. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt ligga 5 timmar.
2. Tag upp filéerna. Vira en baconskiva om varje filé. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugn 200° ca 30 minuter.
3. Blanda hönsbuljong, fraiche, 2 msk chilisås, 1 tsk sambal oelek och såsredning till såsen. Koka upp, låt puttra 5 minuter. Servera med ris, bröd, ruccolasallad och tomat.
Matilda_wiesel@hotmail.com
Min favoriträtt till både helg och vardagslyx när jag vill det e Blomkålspizza =) så himla gott å enkelt att göra å billigt i SP e det om man tar kalorisnål ost! :D
SvaraRaderaRiv 400g blomkål och blanda med 2 ägg,50g ost,lite fiberhusk, basilika å oregano,platta ut på bakplåtspapper å grädda i ugn i 20-25 min på 200. Koka upp passerade tomater med lite salt,peppar,1 tsk socker å oregano å bred på Blomkålspizzan när den e klar. Lägg på champinjoner 3 skivor skinka å 125g kalorisnål ost å grädda igen i ca 15 min å sen bara njuter man!!!! 4 SP för en port å det blir 4 port.
Stekta grönsaker och pasta.
SvaraRaderaStek champinjoner, zucchini, aubergine och blomkål. Var för sig så de får fin färg servera med bandpasta och avrunnen naturell yoghurt ( inte matlagningsyoghurt) hacka i vitlök.
Överraskande gott
Glömde min mail. maria.pilefors@gmail.com
SvaraRaderaÅh, jag skulle bli så glad om jag vann! Läser din blogg varje dag och lagar ofta dina recept. Här kommer en annan favorit, ett recept från Jamie Oliver som jag har gjort om litegrann:
SvaraRaderaIndisk kyckling med blomkål & spenat (2 port)
100 g ris (gärna råris)
1/2 blomkålshuvud
1 kruka mynta
6 msk lättyoghurt 0,5%
1 citron
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära (eller mer, jag älskar ingefära!)
2 kycklingfiléer
1 tsk spiskummin
1 tsk senapsfrön
100 g babyspenat
1 färsk röd chili
Koka riset. Skär blomkålen i mindre bitar och ångkoka. Plocka av myntabladen och mixa tillsammans med hälften av yoghurten och en halv pressad citron, när såsen är slät är den klar! Häll över i en liten mjölkkanna eller liknande och ställ in i kylen. Rengör inte mixern! Häll sedan i resten av yoghurten och citronsaften och mixa tillsammans med gurkmejan, curryn, balsamvinägern, vitlöken och ingefäran (skär i mindre bitar först). Marinera kycklingen i denna yoghurtblandning. Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form, krydda med spiskummin och senapsfrön. Ställ i ugnen 15 minuter på 220 grader.
Sprid ut bladspenaten över ett serveringsfat, häll ut riset i mitten och strö över blomkål och skivad kyckling. Ringla över dressingen från kylen. Hacka chili och strö över.
Suuupergott!!!
maria.lindqvist@se.mcd.com
Måste också säga Baconinlindad kycklingfile! Klar favorit!
SvaraRaderapernilla.rosenblad@telia.com
Måste också säga Baconinlindad kycklingfile! Godaste som finns!
SvaraRaderapernilla.rosenblad@telia.com
Min favoriträtt är stekt kycklingfile med klyftpotatis och ajvar. Enkelt och gott! Jag brukar krydda kycklingen med salvia, salt och peppar, eller valfri krydda. Klyftpotatisen körs i ugnen med timjan och på slutet flingsalt. Äter ajvar till
SvaraRaderacecilia.flodqvist@hotmail.com
Fläskfilé finemang är favorit rätten. Enkel att tillaga och super god både till vardags och fest.����
SvaraRaderaKca66@hotmail.se
Jag är gärna med och tävlar, och skulle gärna vilja vinna denna kokbok som verkar super bra. Jag har många favoriter när det kommer till mat men en som jag är särskilt förtjust i är min kasslergratäng.
SvaraRaderaKasslergratäng
Kassler
Potatis
Vispgrädde
Riven ost
Chilisås
Gör såhär:
Skala potatisen och skär i skivor. Lägg ner detta en i en gratängform. Strö över små tärningsbitar av kassler tillsammans med såsen som består utav vispgrädde och några matskedar med chilisås. Avsluta med riven ost och för sedan in i ugnen tills det får lite färg.
Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen).
Kram Sanna
mammasvardag@hotmail.com
Hej! Jag gillar en riktigt god Köttgryta med mycket läckra rotfrukter i kam varieras med grönskaer och kryddor. När vi har gäster så är det enkelt på spisen. Gillar följer delar. Hoppas.
SvaraRaderaSka vara kan stavfel och glömde maude@tyfonmail.se
SvaraRaderaOj va svårt. Jag är en matglad människa med mängde av älsklingsrätter. Men min absoluta favorit får nog anses vara en krämig fisksoppa med saffran. Så här gör jag min:
SvaraRadera600 g fisktärningar
4 potatisar
2 morötter, stora
1 röd paprika
1 purjolök
1 fänkålsstånd
200 g sockerärtor
1 l vatten
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
1-2 kuvert saffran
2 msk fiskfond
2 msk tomatpuré
Dill
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Skala och skär potatis och morot i bitar. Strimla paprika, purjolök och fänkål.
Fräs grönsakerna och strö över saffran. Häll på vatten, grädde och créme fraiche. Tillsätt fond och tomatpuré. Puttra i ca 15-20 min. Tillsätt fisk, sockerärtor, dill och kryddor. Puttra tills fisken är klar. Smaka av. Server med en klick créme fraiche
Nu ska jag hoppa in o gilla din sida på fb.
Hillevianna@hotmail.com
Min och familjens absoluta favvorätt är "asiatiska tacos" Fläskfile eller kycklingfile som blandas med div asiatiska kryddor; soya, citrongräs, ingefära, vitlök, chili, fisksås... Och sedan steks hastigt. Serveras i salladsblad med böngroddar och cashewnötter och en sås på naturell yoghurt med soya. Kolla in Viktväktarnas hemsida :-)
SvaraRaderagithhoglund@telia.com
Jag gillar det enkla. Ett libabröd fyllt med sallad, gurka, tomat och rödlök. Lägg på strimlad, stekt kyckling eller Hälsans kök kebab. Gör en sås utav laktosfri gräddfil och lite majonnäs. Smaksätt med färsk vitlök och aromat. Klicka över fyllningen på Libabrödet. Rulla ihop och njut. ��
SvaraRaderaMin mejladress: exotickatt@hotmail.com
Min älskling rätt har jag inte vill inspirera mig olika maträtter kul att laga mat.
SvaraRaderaj.granstrom85@gmail.com
Tävlingen är avsluta!
SvaraRaderaVinnare är Maria Lindqvist och Maria Wiesel :-)