Till 5 portioner behöver du:
- 600 g nötfärs alt quornfärs
- 1 hackad gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 hackad liten paprika
- 1 msk tomatpuré
- 1 tetra passerade tomater (eller krossade)
- 2-3 auberginer
- 1 dl riven ost
- 1 msk olja
- 3 dl mjölk
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 1 ägg
Hetta upp en fettsnål stekpanna och bryn lök, paprika och färs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg. Pressa i vitlöken och tillsätt även tomatpuré. Låt det bryna snabbt ihop och häll sedan i tomaterna. Sänk värmen och låt det koka i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör om lite då och då.
Gör detta under tiden:
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Pensla dem med oljan och stek på båda sidorna. Häll 1 deciliter mjölk i en kastrull, vispa i mjölet tills det löser upp sig. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg. Rör om till en fin sås.
Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form. Tillaga i ugn i 30-40 minuter på 200 graders värme. Servera med en sallad eller tomater. Går jättebra att frysa och ha som matlåda, me like!
Gör man med köttfärs blir det 8 PP per portion, med quorn bara 5 PP.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: