tisdag 30 augusti 2011

Mc-teorin fixad!

Idag klarade Junior teoriprovet för lätt mc! Nu ska han bara ha ett datum för uppkörning (och klara den förstås...) så är hans stora dröm uppfylld. Då kan han äntligen köra sin röda, fina, mc på egen hand - utan att pappa eller morfar sitter bakpå  :-)

Har jag varit oansvarig som sagt ok till detta? Är jag helt galen! Jag får nog svara nej, på bägge frågorna... jag tror inte att jag är varken oansvarig eller galen. Däremot tror jag på att hjälpa mina barn och ungdomar att nå sina mål. Men han har fått kämpa!

Jag sa bara ok till att låta honom ta mc-kort, jag tänkte ju inte betala det åt honom! Han har fått ta reda på hur man gör, vad det kostar och sen har han fått jobba ihop pengarna. Å det är mycket pengar! I runda slängar har det hittills kostat honom 7000, plus mc´n han köpte innan sommaren. Å han har lite kvar att betala, 1500 kr per uppkörning... så får vi se om han behöver mer än en...

Alltså behövde han ett sommarjobb! Detta fick han också fixa själv. Han åkte runt på sin moppe med ansökan i handen och pratade med butikschefer och en massa andra plus mängder med mail till olika ställen. Till slut fick han napp! På Öland! Så det var bara till att packa ihop sej och flytta dit under sommaren. Å det gick hur bra som helst att bo ensam som 16-åring  :-)

Imorrn får han sin slutlön från sommarjobbet, det innehåller även semesterersättning. Han lyckades tjäna ihop ca 14 000 kr. Det räcker alltså både till körutbildningen, utrustning och en del bensin. Han sålde sin moppe för att kunna köpa mc´n, så den är redan finansierad.

Så nu är det alltså bara uppkörningen kvar... då har han ungefär 2 månader kvar att köra innan säsongen är över. När han klarade moppekortet fick han friheten att ta sej var han ville. Vi fick friheten att slippa passa tider och köra honom. Han är mycket säkrare på en mc, bla eftersom den accelererar snabbare än en moppe. Men jag har själv varit med om en mc-olycka och vet hur oskyddad man är och hur lite man syns. Bilisterna skiter oftast i en motorcyklist och kan inte skilja den från en moppe.

Junior kommer att vara den lyckligaste i världen den dagen han klarar uppkörningen. Jag ska bara försöka vara den coola modern... å det ska nog gå bra  :-)

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: