måndag 29 augusti 2011

Inte lätt vara kvinna ibland

Ni män har det väldigt bra! Ert enda problem är väl skäggväxt, eller? Om man hårddrar det alltså...


Oss kvinnor är det synd om, iaf en gång i månaden... kanske två gånger, beroende på vem man är. Å inte ett skit kan man göra åt det heller  :-(   Å värre och värre verkar det bli med åren.

För mej är ägglossning och mens riktigt blä-perioder. Jag har ont och får feber. De senaste gångerna känns det som jag blivit överkörd av en ångvält, nästan som influensakänsla. Dessutom blir jag så trött att jag knappt orkar stå upp. Åsså är det plus på vågen förstås...

När Dr Kompis såg mina blodprover sa han att han såg tecken på övergångsålder och jag jublade! Han trodde nog inte att jag var riktigt klok  :-)  Jag är nog en av få som vill bli äldre. Så nu hoppas jag att det ska gå fort, så jag slipper den här skiten!

Jag har inte en mormor som jag kan fråga hur länge hon var fertil och min mamma tog bort livmodern för länge sen... min kusin är 53 och är "still going strong". 12 år till?! Det hoppas jag verkligen inte! Å ingen anledning till åtgärd finns det heller, jag har det nog inte värre än andra.

Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna, så var det väck! Vilken dröm..

.

4 kommentarer:

 1. Ja varför skall det vara så besvärligt för vissa? Vet inte om flertalet har det drägligt eller om det är mer regel än undantag! Hopppas du får det bättre snart!

  SvaraRadera
 2. Både min mor och mormor var tvunga att operera bort livmordern i 40-årsåldern, så jag vet inte heller hur länge de var fertila. Själv har jag, liksom de, alltid haft extremt jobbiga menstruationer - och ägglossningar - så till slut fick jag en hormonspiral insatt. Paradis! Har inte haft några som hels mensbekymmer sedan dess. :) Så jag har det bra som jag har det nu och vill INTE bli gammal och hamna i klimakteriet.

  SvaraRadera
 3. Ja Fido... inte vet jag. Ämnet är ju lite tabu, så inte ens bland kvinnor pratas det speciellt mycket. Det som säger nåt verkar vara de som har det jobbigt.

  Piedra: skönt att höra. Nu vill jag inte använda mej av hormoner och inte heller ha onaturliga saker inne i min kropp, så jag hoppar den där spiralen ändå :-S

  SvaraRadera
 4. Det ville inte jag heller, men det enda andra alternativet var operation, och då kändes hormonspiral som det minst onda av de två alternativen.

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: